alexandra hlade

De când am terminat facultatea de psihologie am fost mereu în cautarea unei ocupații ce să mă bucure dar prin care în același timp să îi ajut pe cei din jurul meu.

Au fost multe încercări, am lucrat în domeniul recrutării de personal atât în țară cât și în Scoția, dar nu puteam spune că e ceea ce caut. După ce ne-am reîntors în țară căutările au reînceput, mi-am împlinit visul de a avea o mică cultură de lavandă, apoi am început un proiect pentru comunitatea din Suceava, Școala Mamei care mi-a adus multă bucurie. Mamele de la Școala Mamei mă întrebau ce părere am despre uleiurile esențiale, pentru că recomandam adeseori lavanda sau cimbrul, folosind de multă vreme produsele autohtone.

Ca orice mamă mereu am fost în căutarea de soluții naturale ca sprijin pentru sănătatea micuților mei. Pot spune că am găsit ce îmi doream după ce am început să utilizez uleiurile esențiale zi de zi.

Din păcate în România există puține surse de informare în domeniul aromaterapiei pertinente, foarte multă informație este în limba engleză. Pentru că persoanele din jurul meu descopereau cu mare interes modul în care uleiurile esențiale pot aduce beneficii în viața lor m-am decis să lucrez la prima platformă educațională în acest domeniu, picaturiesentiale.ro unde vreau să dau celor interesați toate informațiile pe care le-am învățat la cursurile de aromaterapie din state și de la mentorii mei Jen O’Sullivan, Lindsdey Elmore, Cherie Ross.

Cea mai mare bucurie este faptul că fac ceea ce îmi place și mai mult decât atât, ajut mamele din jurul meu să își dezvolte propria afacere.

Viața noastră este un proces continuu de învățare și educare și avem de învățat de la fiecare persoană din viața noastră.

Uleiurile esențiale sunt dragostea lui Dumnezeu manifestată în molecule, așa cum le numea David Stewart.

Afacerea mea in imagini

19942826_1732012777091439_4213888111971298097_o
25311105_730860013771453_5831970249675470785_o
25358676_730877977102990_5838001652723581507_o
46482723_1916469445067178_6362613626590724096_n
46508705_741706942832002_3340854016434241536_n
46516204_316177722549370_362439448157224960_n

Cine esti si in ce crezi?

Sunt o mamă care caută ceea ce este mai bun pentru copiii ei și cred că Dumnezeu ne aduce mereu în viața noastră oamenii potriviți pentru a ne împlini visele

Care este super-puterea ta?

Super puterea mea este de a motiva și inspira mamele din jurul meu

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

Acum 2 ani de zile când mă gândeam că mi-aș dori foarte mult să fac ceva ce să îmi placă și în același timp să îmi aducă un venit suplimentar.

Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?

Luna aceasta este pentru mine o lună extraordinară pentru că văd ca fetele din echipa mea prind aripi și platforma educațională la care lucrez în continuare are din ce în ce mai multe accesări.

Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?

Balerină și doctoriță, firește, cine nu își dorea să fie doctoriță. Când a fost sa aleg facultatea am aflat de la prietenii ce erau la Facultatea de Medicină de câți ani e nevoie pentru a ajunge medic și am renunțat pentru că îmi doream foarte mult sa fiu mamă.

Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?

Pentru mine aromaterapia e ca o limbă străină, nu poți purta o conversație la nivel fluent într-o limbă străină fără a te pregăti și a învăța elementele de bază. Scopul meu este să ajut mamele, mai ales, să învețe cum să utilizeze uleiurile esențiale pentru familie chiar în mod gratuit.
Acum sunt peste 500 de mame în echipa noastră și foarte multe dintre ele deja au un venit suplimentar și fac diverse produse handmade pe bază de uleiuri esențiale.
Acum sunt peste 500 de mame în echipa noastră și foarte multe dintre ele deja au un venit suplimentar și fac diverse produse handmade pe bază de uleiuri esențiale.
În permanență învăț astfel încât să le pot oferi celor din echipa mea și nu numai informațiile de care au nevoie astfel încât uleiurile esențiale să fie ușor de utilizat.

Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?

Produsele și serviciile se adresează tuturor celor ce doresc să se bucure de stare de bine pe toate planurile.

Ce produse si servicii ofera afacerea ta?

Oferim uleiuri esențiale și produse fără chimicale într-o gamă foarte variată, produse de curățenie, de îngrijire a copiilor, make-up.

De asemenea este fascinant pentru mine să pot ajuta mamele să obțină un venit suplimentar din comfortul propriei case, făra a fi nevoie să se ocupe de logistică, stocuri, tot ce au de făcut este să găsească produsul care le place și apoi să vorbească și altora despre el. Network marketing devine o profesie a secolului în care trăim, ține de fiecare dintre noi să fim profesioniști.

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

În primul rând olfactiv. Puțină lume știe că mirosul este singurul simț ce nu trece prin filtrul gândirii. Atunci când mirosim uleiurile esențiale acestea au proprietatea de a ajunge imediat în centrul limbic, cel ce gestionează emoțiile și memoria.

În timpul examenului pentru obținerea certificării de practician Aroma Freedom Technique a fost fascinant să văd cum o americancă de 60 de ani a reușit să treacă peste un blocaj emoțional și mental. În urma sesiunii de aroma freedom technique a realizat că se poate bucura de faptul că poate câștiga bani din afacerea cu uleiuri esențiale și că a fi femeie și a câștiga bani nu este un lucru necurat.

Ce nevoi realizeaza produsul/serviciul tau?

Ce mă bucură la ce facem este că avem soluții pentru foarte multe nevoie, de la nevoia de a avea o casă curată și frumos mirositoare, sănătate, sport, make-up și mai ales eliberarea blocajelor emoționale ce de multe ori stau în calea împlinirii viselor noastre.

Ce valoare aduce in societate afacerea ta?

Aducem bucurie celor din jurul nostru și cel mai mare câștig pentru mine este că pot oferi mamelor cu copii mici în special posibilitatea de a construi o afacere. Am din ce în ce mai multe exemple ce mă bucură, chiar de curând am participat la un târg despre sănătate cu produse hand-made. Inventivitatea și creativitatea fetelor din echipa mea m-a făcut să mă bucur că nu am renunțat la această pasiune.

Cui se adreseaza afacerea ta?

Tuturor, indiferent că ești sportiv, adult, copil, orice pasiune își poate găsi o soluție în aromaterapie.

Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?

Ajutăm persoanele să profite de o stare de bine reală și să creeze o bogăție de durată prin intermediul capacității transformatoare a uleiurilor esențiale.

Care este criteriul pe care iti alegi furnizorii? Sprijini in vreun fel producatorii locali?

Pentru uleiurile esențiale am ales un singur furnizor, am avut ocazia să vizitez ferma de lemn de santal din Hawaii și am realizat cu câtă pasiune muncesc oamenii pentru ca noi să ne putem bucura de uleiuri esențiale pure.

Pentru produsele handmade alegem întotdeauna furnizori locali pentru că doar așa putem crește o comunitate frumoasă și să ajutăm România să fie un loc în care să te bucuri să îți crești copiii.

Care este relatia afacerii tale cu comunitatea Antreprenoare? Ce simti ca primesti de la comunitate si ce ii oferi?

Carmen a fost cea care m-a ajutat să continui proiectul platformei picaturiesentiale în momentul în care nu mai aveam resursele necesare pentru a finaliza. Mai este încă de lucru până la forma finală, dar cu ajutorul lui Carmen am reușit să aduc blogul într-o formă mulțumitoare.

Îmi place comunitatea antreprenoare pentru că suntem mame ce gândim la fel și ne ajutăm reciproc să creștem.

Cum se impaca statutul de antreprenoare cu cel de sotie si proaspata mamica?

Atunci când îți cunoști prioritățile și te organizezi poți muta și munții din loc. Și mai e ceva dacă ai un vis suficient de măreț pentru care să muncești orice este posibil. Întotdeauna Dumnezeu trimite oamenii potriviți în viața ta.

Poate putin tabu, dar ai reusit sa gasesti un echilibru intre familie si afacere? Vrem si noi sa stim cum.

Echilibrul e o stare de a fi, trebuie să știi ce îți dorești și poți găsi modalități prin care să nu uiți că muncești pentru familia ta. Familia trebuie să fie prioritatea, pentru că altfel apar tensiuni ce greu pot fi rezolvate și cu eforturi foarte mari. Ce cred că e esențial este să nu uităm că putem cere ajutorul celor din jurul nostru,

Tot timpul să încercăm să îi surprindem pe cei dragi cu câte o surpriză, cu ceva ce știm că le face plăcere.

Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?

Autoeducația antreprenorială este cea care mă ajută să mă dezvolt atât pe plan personal dar și antreprenorial. Educația formală pune o bază, dar dacă nu te hrănești zi de zi cu idei frumoase, foarte ușor putem aluneca în deznădejde.

Cum va spune Mos Craciun povestea voastra in aceasta iarna?

Moș Crăciun există și aduce în fiecare an bucurii celor mari și celor mici. Dacă e să mă raportez la anul trecut pot spune că nici nu visam la ceea ce s-a întâmplat în acest an și la comunitatea care se formează în jurul nostru, al celor ce se bucură de beneficiile uleiurilor esentiale.

Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?

optimistă, veselă, darnică

Daca afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?

A fost o dată ca niciodată, că dacă n-ar fi nu s-ar povesti. A fost un ceas fermecat ce aducea bucurie în viețile oamenilor atunci când era privit. Cheița ce învârte mecanismul acestui ceas este o mămică ce încearcă să iși găsească drumul spre fericire. Mereu sunt proiecte noi ce apar și oameni ce se pun în mișcare pentru a aduce puțină bucurie celor necajiți prin diverse proiecte sociale sau mamelor aflate la început de drum prin participarea la cursurile de la Școala Mamei sau prin materialele educaționale dedicate celor ce vor să descopere aromaterapia și benefiiciile acestora.

Care au fost cele mai mari provocari la inceput?

Să am încredere în produsele mele și să învăț să pun preț pe calitate, să depășesc mentalitatea de ieftin și să apreciez calitatea.

De ce ai ales acest domeniu si care sunt, in doua cuvinte, avantajele si dezavantajele lui in Romania anului 2018?

Nu pot spune că am ales uleiurile esențiale, ci că ele m-au ales pe mine atunci când au venit ca răspuns la căutările mele legate de sănătatea celor mici. Apoi încet încet am încercat să aflu cum funcționează și am aflat că sunt molecule foarte mici și liposolubile ce pot ajunge cu ușurință la nivel celular. Dorința mea de a împărtași cu ceilalți și numărul mare de mame ce doresc să învețe să folosească uleiurile esențiale a condus la un nou proiect al siteului picaturiesentiale.ro Simt că această comunitate va crește și vom fi cunoscute ca o echipă unită de mame cu candoare sufletească

Cum apreciezi nivelul pietei locale/regionale pe sectorul tau?

Este loc pentru toată lumea, dar de multe ori toți încercăm să mâncăm aceeași felie de pizza, deși sunt înca 11 disponibile. Noi nici măcar nu am ajuns la 10% din potențialul pe care îl avem pe piața din România

Cum ti-au influentat viziunea studiile facute in facultate si/sau dupa?

Cred că toate lucrurile contează, faptul că am absolvit psihologia si științele educației m-au făcut receptivă la crearea de materiale educaționale pe diverse teme.

Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?

Nu am pornit cu gândul unei afaceri, ci din contră am spus că eu nu vreau să fac partea de business, pentru că eu nu sunt un vânzător, dar pentru că apoi am iubit așa de mult produsele am dezvoltat materile educaționale pentru cei din jurul meu. Comunitatea noastră crește în fiecare zi.

Au fost foarte multe momente în care am vrut să renunț pentru că nu reușeam să îmi îndeplinesc îndatoririle de mamă și soție. Zilele trecute am auzit câteva cuvinte ale Cristelei Georgescu care spunea că nu ar trebui să spunem că suntem sclave atunci când gătim sau facem treburi casnice, pentru că nu spunem niciodata asta când lucrăm câte 10-12 ore pe zi în cadrul unei corporații. Vorbele acestea m-au pus pe gânduri pentru că și eu le reproșam uneori copiilor că eu nu sunt sclava lor și că am și eu dreptul să fac ce îmi place. De fapt dacă avem copii ce ne-au ales să le fim părinți trebuie să îi tratăm ca pe niște daruri, ca pe niște musafiri dragi cărora vrei să le fii cea mai bună gazdă.

Ai avut un plan de afaceri inainte de a deveni antreprenoare? Daca nu, prin prisma experientei pe care o ai acum, ce crezi ca era obligatoriu de luat in considerare inca dinainte de a porni efectiv afacerea?

Nu știu nici acum prea bine ce e un plan de afaceri, am învățat din mers. Nici la platforma educațională nu am avut un plan de afaceri pentru că eu am ca mod de activitate un ONG ce are principii diferite față de o afacere obișnuită.

Care sunt proiectele tale de suflet realizate pana acum?

Proiectul meu de suflet este Școala Mamei, un proiect născut ca răspuns la nevoile comunității atunci când ne-am întors în țară din Scoția.

Acum lucrez la platforma educațională picăturiesentiale pe care vreau să o dezvolt pentru comunitatea din România.

Care au fost cele mai mari provocari in afacerea ta pana acum?

Resursele financiare au adus multe provocări deoarece ai nevoie de multe resurse financiare pentru a face lucrurile la nivel profesionist. Dar fiecare investiție se vede mai apoi în calitatea serviciilor pe care le oferi.

Cum apreciezi sustinerea statului oferita tinerilor intreprinzatori?

Nu pot să spun deoarece nu am beneficiat de susținerea statului până acum.

Ce propunere de imbunatatire a legislatiei sau a cresterii sprijinului statului ai pentru stimularea dezvoltariii mediului de afaceri?

Cred că singurul lucru pe care ni-l dorim cu toții este stabilitate și cât mai puțină hîrțogăraie, să spun așa, simplitate.

Care sunt proiectele tale de viitor?

Îmi doresc foarte mult să ajut cât mai multe mame să folosească aceste daruri ale naturii și visul meu este să merg împreună cu fetele din echipă în state anul viitor. Visez ca avionul de la Suceava la București să fie plin cu fete din echipa mea atunci când vom merge în excursia oferită gratuit de companie celor ce nu se tem să împartă informațiile cu cei din jurul lor.

Cu ce se completeaza meseria ta in timpul liber?

Îmi place lavanda, am o cultură de 8 ari pe care o recoltez pe timpul verii. Îmi place să cos, dar rar îmi creez timp pentru asta.

Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?

Să îndrăznească să facă ceea ce le place, iar dacă au măcar un singur os de antreprenor să ia în considerare network marketingul pentru că le poate aduce beneficii nesperate. O mamă poate lucra 2 ore pe zi, dar dacă are o echipă de 3 prietene ce lucrează fiecare câte 2 ore pe zi, în total vor lucra cât o normă întreagă la un job obișnuit.

Crezi ca poti presara putina „magie” in cafea ca sa poti merge mai departe in fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce inseamna aceasta „magie” pentru tine?

Pentru mine este o picătură de Orange (ulei esențial de portocală) în ciocolata caldă preparată de un coffee shop local. Acesta este gustul și aroma ce mă ajută să visez cu ochii deschiși.

Care este momentul tau preferat al zilei?

Dimineața devreme sau seara când toți copiii dorm și mă bucur de liniște alături de soț în fața șemineului, că tot e iarnă și frig afară.

Cum te simti ca antreprenoare in Romania?

Mă simt la început de drum și visez cu ochii deschiși să fim suficient de multe mame în echipa mea astfel încât să pot finanța o clinică de nașteri în Suceava, în care mamele să poate naște așa cum simt, în ritmul propriu
Website https://picaturiesentiale.ro/
http://www.voifimamica.com/
Facebook https://www.facebook.com/picaturiesentiale.ro/
https://www.facebook.com/VoiFiMamica/