27657189_1787179944666710_6335019944976129384_n

Sunt Artist prin plămădeală și îmi curge în sânge doar creativitate. Muzician de glas clasic de profesie, iubesc să scriu și să inovez prin cuvânt și emoție. Astfel am creat Crossover Art, o agenție de marketing online pentru business-uri mari și mici, gestionată în exclusivitate de artiști (bloggeri, vloggeri, poeți, muzicieni, fotografi, videografi, etc) pasionați de știință (pentru că arta fără știință nu poate crea marketing).

 

Afacerea mea in imagini

IMG_59782
pliant crossoverart

Cine esti si in ce crezi?

Sunt doar un Artist care dorește să aducă Lumină acelor oameni din jur care lasă baiererele jos pentru a deveni vulnerabili și pentru a-și șlefui sinele către Misiunea cea mai Înaltă de pe Pământ. Cred în Oameni, în Frumusețea lor lăuntrică (oricât de îngropată ar fi) și în Dumnezeu.

Care este super-puterea ta?

Glasul și darul de a alătura frumos cuvintele

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

Atunci când nu am mai făcut față presiunilor superiorilor, programului care mă bloca mereu într-un loc (iar eu simțeam să fac mii de lucruri în acest timp) și atunci când mi-am dat seama că ce făceam gratis - făceam bine și aș fi putut să o duc la un alt nivel.

Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?

Muzical, atunci când m-am întors de la munca de jos din Suedia cu aripile frânte și cineva m-a dărâmat și mai aprig în România. Atunci am început să îmi iau soarta în mâini, să îmi creez propriul brand și să fac marketing pentru mine. Cât despre agenție, mi-am dat seama că am potențial atunci când un influencer de valoare a apreciat munca mea în "experiența de brand" și am realizat că ceea ce pentru alții este sofisticat, pentru mine e firesc și vreau să ofer genul de marketing boem acelora care își doresc asta. De la Artist la... Muză, sau de la Artist la Public. Cu tot cu conversie!

Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?

Am vrut mereu altceva, ceea ce m-a indus mult timp în eroare. Acum îmi dau seama că de fapt a fost dintotdeauna un semn al determinării mele - de ce mă apuc și studiez, pot face bine. Totuși, sunt de părere că e bine să ne adunăm forțele pentru câteva activități de bază, pentru a nu ne risipi energia în zadar. Atunci când știi multe și îți vine ușor, oamenii cer multe de la tine și rareori sunt dispuși să și plătească pentru asta.

Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?

Sunt în al doilea an de business- încă la început. Însă încet-încet se clădește și mă bucur tare mult să văd că sunt oameni care nu doresc markeing clișeic, aceleași cuvinte, aceleași poze, aceleași metode... și aleg ceva interesant, unic, viu, plin de patimă!

Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?

Tuturor celor care au o afacere și doresc să o promoveze în mediul online, atât pe platformele de social media cât și sub formă de website sau conținut pentru acesta.

Ce produse si servicii ofera afacerea ta?

Social Media Marketing pe platformele Facebook și Instagram, Web Development (creare platformă online de prezentare, magazin online sau platformă specializată), copywriting, design grafic bannere/pliante/roll-up, etc, fotografie de produs, fotografie locație, video prezentare.

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

Abordarea boemă, cuvintele și pozele alese pe sprânceană, metaforelele cu substrat, tâlcul.

Ce valoare aduce in societate afacerea ta?

Vreau să cred că ține la un nivel înalt standardele de marketing online în lumea actuală, indiferent de nișă. În plus, fuzionăm mult cu clienții, facem live-uri împreună, îi recomandăm în diverse momente critice, îi ajutăm să se promoveze corect și ne implicăm personal în asta, pentru a-i integra în comunități.

Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?

1. Adevăr - niciodată nu vom împodobi mai mult decât trebuie un brand, suntem mereu militanți pentru Veridic, Curat, Real
2. Diferit - vom face mereu eforturi să creăm conținut altfel, ne ajustăm mereu în funcție de trenduri, sezoane și cerințele fiecărei nișe, astfel încât rezultatul să fie inspirațional, informativ și să ducă la conversie

Cum se impaca statutul de antreprenoare cu cel de sotie si proaspata mamica?

Mămicia este nouă pentru mine, sunt însărcinată chiar acum, așadar abia aștept să văd ce urmează și cum le vom gestiona împreună, eu și soțul meu, pe toate!
Totuși, în timpul sarcinii am schimbat puțin programul de lucru și am ajustat totul la nevoile corpului meu, care are nevoie să se odihnească mai mult, să se agite mai puțin și să nu se enerveze niciodată.

Poate putin tabu, dar ai reusit sa gasesti un echilibru intre familie si afacere? Vrem si noi sa stim cum.

Cred că echilibrul este necesar să fie individual la ambii parteneri, iar apoi se muncește la echilibrul familiei. Muncim deci în paralel la amândouă, cu responsabilitate, cu iubire nemăsurată și cu considerație față de visele celuilalt. Cred că echilibrul stă în echipă, iar o echipă bună salvează orice situație. Fiecare are timpul lui pentru muncă, pentru relaxare și pentru dezvoltare personală, iar apoi este timpul petrecut împreună de la care nu permitem să ne disturbe nimeni. Cumva, este bine organizat totul, dar în Libertate.

Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?

Ambele - am urmat cursurile a 2 facultăți de stat (Drept și Academia de Muzică), dar și cursuri de Masterat (Stil și Performanță în Interpretarea Vocală), iar în paralel am făcut din adolescență foarte multe cursuri de inițiere în diverse meserii sau de specializare pentru anumite aptitudini. Cursurile din cadrul Instituțiilor de Învățământ au mers întotdeauna mână în mână cu cele private, de dezvoltare personală atât pe plan profesional cât și psihologic și spiritual. Cred că una fără alta nu se poate. Împreună, creează o bază solidă care clădește Încrederea în Sine. De acolo pleacă totul!

Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?

Artistă, Liberă, Neînfricată

Daca afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?

Un cadru între munte și apă, cu lac rece și proaspăt, în care lucruri aparent mondene și trecătoare se înrădăcinează în sufletul Pământului și curg încet în oameni, udând semințele din ei... înspre a le transforma în flori minunate.

Care au fost cele mai mari provocari la inceput?

Faptul că eram de una singură într-o lume mare, cu companii ce deja rulează baze de date de clienți... nu aveam notorietate, nu mă cunoștea nimeni, a trebuit să mă nișez bine într-o meserie foarte căutată dar și foarte plină de oameni talentați care deja sunt acolo de mulți ani.

De ce ai ales acest domeniu si care sunt, in doua cuvinte, avantajele si dezavantajele lui in Romania anului 2018?

Pentru că aveam harul scrisului și am găsit un domeniu unde acesta se poate oglindi astfel încât să aducă pâinea pe masă.
Avantaje - toată lumea îl cunoaște și îl folosește
Dezavantaje - toată lumea îl cunoaște și îl folosește

Cum apreciezi nivelul pietei locale/regionale pe sectorul tau?

Mă întristează deseori faptul că totul e pretutindeni clișeic, oamenii fac greșeli mari de scriere în texte, nu sunt atenți la detalii și nu se străduiesc să creeze ceva interesant care chiar îi definește - majoritatea fac ce văd la alții, ce se face de obicei, doar din siguranță sau comoditate.

Cum ti-au influentat viziunea studiile facute in facultate si/sau dupa?

Facultatea nu, dar la Master m-am cunoscut cu adevărat și m-am înrădăcinat în mine. Am știut cine sunt și ce pot face și asta mi-a dat o forță extraordinară nu doar de a crește, ci și de a renaște de fiecare dată când cad. Și cădem des, că e uman... însă modul în care ne ridicăm, ne diferențiază. Întotdeauna.

Ai avut un plan de afaceri inainte de a deveni antreprenoare? Daca nu, prin prisma experientei pe care o ai acum, ce crezi ca era obligatoriu de luat in considerare inca dinainte de a porni efectiv afacerea?

Nu am avut un plan anume, am făcut doar legământ cu mine să fiu onestă, să dăruiesc lucruri reale oamenilor și să nu lucrez cu prețuri umflate numai pentru că pot sau pentru că alții așa fac.
Înainte de a porni efectiv o afacere, cred că trebuie să știi unde vrei să ajungi cu ea, să cunoști misiunea brandului și să poți să te ții de standardele pe care tu singur ți le impui. Armonios, fără furie, fără a trage de lucruri ca să se întâmple. Răbdare - începuturile sunt mai grele dar toți profesioniștii au fost cândva amatori...

Cum apreciezi sustinerea statului oferita tinerilor intreprinzatori?

Care susținere? Eu nu am beneficiat de vreuna. Numai comunitatea m-a ajutat și m-a susținut întotdeauna, de aceea susțin mereu formarea de comunități și aderarea la ele, pentru că acolo se află oamenii care fac lucrurile din dragoste, nu doar pentru profit sau faimă.

Care sunt proiectele tale de viitor?

Muzical, doresc să încep crearea de cântece proprii și bineînțeles materializarea lor în discuri. Simt că trebuie să las în urmă artă care să fie a mea, nu preluată de la alții.
Cu Crossover Art, vreau să îmi păstrez standardele de onestitate, de unicitate și bun simț ... dorind să cresc numărul de clienți și să pot reaminti tuturor că marketingul poate fi și altfel...

Cu ce se completeaza meseria ta in timpul liber?

Întodeauna cu studiul. Indiferent în ce aleg, mereu am ceva la care sau pentru care studiez.

Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?

Să nu zăbăvească! Să întindă aripile! Să sădească semințe veritabile și să aibă răbdare multă!

Crezi ca poti presara putina „magie” in cafea ca sa poti merge mai departe in fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce inseamna aceasta „magie” pentru tine?

Dorința aceasta de a face lumină în jurul meu. Sunt prea mulți cei care vor doar să ia, să aibă de câștigat. Eu vreau să știu că am Dăruit.

Care este momentul tau preferat al zilei?

Apusul, întotdeauna. Are o magie aparte și cad în reverie. Un lux gratuit pe care mulți dintre noi nu ni-l mai oferim...

Cum te simti ca antreprenoare in Romania?

Dârză, norocoasă, emoționată, recunoscătoare!
Sunt foarte fericită că am să fiu antreprenor și mulțumesc în fiecare seară Cerului că pot face asta cu toată dăruirea mea, liberă și inspirată de către El.
Website https://crossoverart.ro/

Adresa

Brașov - pe teren