PozaProfil

Rawana este rodul placerii mele de a gati si a pasiunii pentru o alimentatie sanatoasa. Mi-a placut ideea de a crea deserturi din nuci, alune, fructe printr-o metoda rapida si usoara. Odata cu primele aprecieri primite din partea clientilor am prin aripi si povestea continua din 2014.

Afacerea mea in imagini

DSC_0036
Poza Tarta Portocale
Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu nutella de casa

Cine esti si in ce crezi?

Sunt Cristina si cred in mine!

Care este super-puterea ta?

Echilibrul

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

De cand ma stiu mi-am dorit sa ma pot autoguverna.

Ce produse si servicii ofera afacerea ta?

Rawana ofera o gama diversa de deserturi raw vegane, toate avand in comun faptul ca sunt facute din ingrediente sanatoase precum alunele, migdalele, seminte, nucile si fructele. Pe langa aceste deserturi delicioase si sanatoase, oferim si cursuri in care va invatam cum le puteti face acasa.

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

Pe baza aprecierilor primite de la clientii nostri, deserturile ii bucura, desfata si hranesc deplin.

Ce nevoi realizeaza produsul/serviciul tau?

Nevoia de bine, rasfat si dulce.

Ce valoare aduce in societate afacerea ta?

Valoarea este data de introducerea si cunoasterea unui timp de dieta si stil de viata care are beneficii directe asupra moralului si sanatatii practicantilor.

Cui se adreseaza afacerea ta?

Afacerea Rawana se adreseaza tuturor gurmanzilor si pofticiosilor de deserturi, celor interesati de o alimentatie sanatoasa si celor interesati de alternative sanatoase si neconventionale la clasicele deserturi populare pe piata locala.

Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?

Respectul purtat clientului fara de care afacerea nu este posibila, practicarea principiilor asumate si putina distractie in tot acest timp.

Cum va spune Mos Craciun povestea voastra in aceasta iarna?

Mos Craciun spune povestea noastra si noi cu ajutorul lui! O spunem impreuna intr-un mod impacat cu sine, stiind ca oferim tot ce putem face mai bine in acel moment.

Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?

Bun, bine si constient.

Daca afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?

Povestea este aceea de indeplinirea a visului indiferent de sortii de izbanda, deoarece este o poveste in care cred si o creez in fiecare zi cu inima impacata, stiind ca ceea ce fac este ceva bun si bine.

De ce ai ales acest domeniu si care sunt, in doua cuvinte, avantajele si dezavantajele lui in Romania anului 2018?

Am ales domeniul afacerii mele deoarece mi se potrivea cel mai bine in acel moment, imi oferea flexibilitate in alegerea orelor de lucru si a timpului de munca investit si o mare provocare pe partea de creativitate si educare a comportamentului consumatorilor pe piata clujeana.

Cum apreciezi nivelul pietei locale/regionale pe sectorul tau?

Este o piata in crestere, ce trebuie educata.

Cum ti-au influentat viziunea studiile facute in facultate si/sau dupa?

Toate experientele sunt pozitive, si , deoarece am urmat doua facultati ( de management turistic si comercial si de psihologie) am putut contrabalansa intre cunostinte, viziuni si abilitati.

Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?

Am pornit afacerea motivata de apropierea momentului in care ar fi trebuit sa reincep activitate profesionala dupa terminarea concediului de maternitate. A fost greu, costructiv, fara momente de ezitare. Totul a fost posibil cu sustinerea familiei si cu multa motivatie intrinseca.

Ai avut un plan de afaceri inainte de a deveni antreprenoare? Daca nu, prin prisma experientei pe care o ai acum, ce crezi ca era obligatoriu de luat in considerare inca dinainte de a porni efectiv afacerea?

Am avut un plan de afaceri asupra caruia meditam constant. M-a ajutat experienta din afaceri si cea cu oamenii.

Care au fost cele mai mari provocari in afacerea ta pana acum?

Afacerea mea se adreseaza unei nise de consumatori, opus traditionalistilor, care doresc sa incerce deserturi noi, neconventioanel, inedite. Reticenta consumatorilor de a incerca ceva nou este cea mai mare provocare cu care ne-am confruntat.

Ce propunere de imbunatatire a legislatiei sau a cresterii sprijinului statului ai pentru stimularea dezvoltariii mediului de afaceri?

Statul poate acorda stimulente sub forma scutirii platii taxelor/impozitelor pentru o perioada de timp marcata de perioada de inceput a afacerii cand antreprenorii investesc foarte multi bani in promovarea afacerii. Statul, prin primariile locale, poate adopta masuri de promovare a antreprenorilor locali acordand tarife preferentiale pentru inchirierea spatiilor publice comerciale, participarea la activitatile culturale/festivalurile organizate in acel oras.

Care sunt proiectele tale de viitor?

Imi doresc foarte mult ca tot mai multi clujeni sa cunoasca produsele Rawana si sa le includa in alimentatia lor datorita beneficiilor sigure date de adoptarea unei diete pe baza de produse vegane, neprocesate si fara zahar.

Cu ce se completeaza meseria ta in timpul liber?

Meseria mea se completeaza cu rolul de mamica care este primar si imi ocupa majoritatea timpului liber.

Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?

Sa nu le fie frica de esec, este posibil sa se intample asa cum este posibil ca afacerea lor sa aiba succes. Este mai important sa incerce decat sa amane afacerea din frica de necunoscut.

Crezi ca poti presara putina „magie” in cafea ca sa poti merge mai departe in fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce inseamna aceasta „magie” pentru tine?

Magia presarata peste cafea costa in rememorarea motivelor pentru care fac cea ce fac.

Care este momentul tau preferat al zilei?

Dimineata
Website https://rawana.ro
https://www.facebook.com/Rawana.ro/