Anamaria-crop4

După 20 de ani de experiență în domeniul financiar bancar și peste 10 ani de training, m-am dedicat educației financiare. Mă adresez în primul rând părinților și apoi copiilor.Pentru că am avut o cerere ridicată de la participanți, am extins cursurile și pe zona adulților care nu sunt (încă) părinți.

Pentru adulți ofer articole pe site-ul www.financialparenting.eu, cursuri deschise, cursuri corporate și cursuri online. Pentru copii de 4-7 ani am un curs de educație financiară de un an care este deja implementat în grădinițe din București și din țară.

Afacerea mea in imagini

bwfr
46499052_338989586893044_1850306356754513920_n
mamatimeout
reviste
IMG-20180721-WA0007

Cine esti si in ce crezi?

Sunt o femeie fericită și împlinită.

Cred în forța binelui din lume. Cred în faptul că fiecare zi este un cadou care trebuie prețuit. Cred în mine și îmi asum tot ce trăiesc. Cred în familia mea. Cred că imposibil este doar un lucru pentru care nu ai avut destulă determinare.

Care este super-puterea ta?

De a inspira oamenii.

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

După ce am devenit mamă.

Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?

Când eram în școala primară. Chiar dacă nu am fost niciodată ”zecistă”, părinții mi-au insuflat acest curaj și încrederea că dacă îmi doresc ceva și sunt dispusă să muncesc destul, pot obține orice și ajunge oriunde. Au avut dreptate.

Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?

Stewardesă - îmi plăcea cum sună.

Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?

Site-ul l-am activat de un an și jumătate, cursurile le țin de peste doi ani. Am reușit să fac multe cursuri pentru strângeri de fonduri și donații, cursuri în companii, cursuri deschise, înregistrări pentru câteva emisiuni TV iar mesajul meu a ajuns deja la câteva mii de părinți.

Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?

Părinților, adulților care nu sunt părinți, copiiilor prin intermediul grădinițelor.

Ce produse si servicii ofera afacerea ta?

Cursuri pe durată scurtă (între 40 min și 4 ore), cursuri pe termen mediu (între 1-3 luni), cursuri pe termen lung (1 an - 40 de ședințe).
Cursuri la sală și cursuri online.

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

Adulții se disciplinează financiar și corectează atitudini și obiceiuri greșite în legătură cu banii. Copiii primesc o educație financiară sănătoasă, învață ce este valoarea și cum să o aprecieze, diferența dintre ce putem obține cu bani și ce nu, faptul că putem fi fericiți independent de valorile materiale și deci să le acordăm doar atenția cuvenită, modul în care banii se gestionează în conformitate cu nevoile și dorințele noastre, administrarea riscului și multe altele.

Ce nevoi realizeaza produsul/serviciul tau?

Nevoia de a avea o relație corectă cu banii și valorile din viața noastră, într-o societate care are ca slogan ”respir deci consum”.

Ce valoare aduce in societate afacerea ta?

Lipsa educației, de orice fel, are în timp un efect de domino. Societatea se schimbă, totul este pe rapid înainte și influența rețelelor de social media ne face să ne simțim lăsați pe dinafară dacă nu suntem la același nivel material cu alții iar de aici până la valori greșite și depresie mai este doar un pas. Banii ne însoțesc toată viața dar primim prea puține lecții referitoare la cum să avem o relație bună cu ei astfel încât să ne fie bine pe termen lung.

Cui se adreseaza afacerea ta?

Persoanelor fizice în principal.

Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?

Respect, familie, competență, responsabilitate, pasiune.

Care este criteriul pe care iti alegi furnizorii? Sprijini in vreun fel producatorii locali?

N/a

Care este relatia afacerii tale cu comunitatea Antreprenoare? Ce simti ca primesti de la comunitate si ce ii oferi?

n/a

Cum se impaca statutul de antreprenoare cu cel de sotie si proaspata mamica?

Antreprenoariatul îți solicită tot timpul dar flexibilitatea programului este un mare avantaj în momentul în care ai familie.

Poate putin tabu, dar ai reusit sa gasesti un echilibru intre familie si afacere? Vrem si noi sa stim cum.

Mi-am transformat familia în aliați. I-am convins de cât de importantă este activitatea mea și cum astfel, prin timpul pe care eu îl dedic, pot îmbunătăți viața altor oameni. Ei sunt cei care mă sprijină în tot ce fac.

Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?

Autoeducația și educația continuă venite în continuarea exemplulul din familie.

Cum va spune Mos Craciun povestea voastra in aceasta iarna?

Sunt atât de frumoși și fericiți, atât de darnici și buni încât merită multe lucruri, mai ales că știu să le împartă cu alții.

Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?

Responsabilă, independentă, generoasă.

Daca afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?

Plină de dragoste, pasiune, oameni inteligenți, distracție, inspirație, momente magice și cu final fericit.

Care au fost cele mai mari provocari la inceput?

Administrarea timpului între activitatea de bază (scris articole, conceput și livrat cursuri) și toate activitățile colaterale (firmă, contabilitate, organizare evenimente, studiu, prezența la evenimente, oferte de marketing, relația cu firma de IT și așa mai departe).

De ce ai ales acest domeniu si care sunt, in doua cuvinte, avantajele si dezavantajele lui in Romania anului 2018?

Este specializarea mea de peste 20 de ani. Cred în această nevoie care va fi în creștere având în vedere ciclurile economice.
Avantaje: există deschidere și conștientizare din partea oamenilor față de nevoia acestei educații.
Dezavantaj: deschiderea este doar la cei care deja sunt educați peste un anumit nivel, acolo unde este cu adevărat nevoie nu există conștientizare sau interes.

Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?

Pe o piață instabilă tot timpul va fi greu. Este greu și faptul că din ziua unu trebuie să știi foarte multe lucruri, de la contabilitate până la promovarea pe social media.

Ai avut un plan de afaceri inainte de a deveni antreprenoare? Daca nu, prin prisma experientei pe care o ai acum, ce crezi ca era obligatoriu de luat in considerare inca dinainte de a porni efectiv afacerea?

Ce bani investești și în cât timp generezi bani. Să ajungi în criză de numerar poate duce la blocaje financiare sau faliment înainte de termen. Previziunea cash-flow-ului mi se pare foarte importantă.

Care sunt proiectele tale de suflet realizate pana acum?

Toate proiectele mele sunt de suflet, nu îmi pierd timpul cu ceva ce nu cântăresc suficient de bine înainte. Cel mai mult îmi plac proiectele de voluntariat care se încheie mai bine decât a fost estimat.

Ce propunere de imbunatatire a legislatiei sau a cresterii sprijinului statului ai pentru stimularea dezvoltariii mediului de afaceri?

Legislația muncii să ofere dreptul unor contracte de colaborare cu persoane fizice pe termen foarte scurt, mă refer acum la proiecte temporare. Am identificat această nevoie la mai mulți antreprenori.

Cu ce se completeaza meseria ta in timpul liber?

Studiu mult, călătorii și timp cu familia.

Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?

Să se gândească bine ca să limiteze posibile pierderi de timp și bani. Să facă ceva la care se pricep bine și într-un domeniu în care au pasiune și capacitatea de a venit pe piață cu altceva. Să aibă curaj și încredere în ele, de regulă avem tendința să ne subevaluăm capacitățile și astfel ratăm oportunități.

Crezi ca poti presara putina „magie” in cafea ca sa poti merge mai departe in fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce inseamna aceasta „magie” pentru tine?

Citesc mesajele primite de la cei cărora le-am schimbat viața în bine. Funcționează de fiecare dată!

Care este momentul tau preferat al zilei?

Noaptea între 11 și 2,30. E liniște și sunt foarte eficientă.

Cum te simti ca antreprenoare in Romania?

Defavorizată. În țara greșită uneori.
Apoi mă gândesc la toți cei cu probleme medicale și modul în care statul îi poate umili, la ei acasă, pe banii lor și mă liniștesc, se poate și mai rău.
Un sentiment de bine mi-l fac comunitățile care încearcă să compenseze anumite aspecte și așa, împreună, mai avem o șansă.
Website https://financialparenting.eu/

Adresa

Voluntari, Ilfov