ArdeleanuElena

Suntem o agentie de marketing la inceput de drum sub numele de Speaker Marketing.

Lucram cu cateva firme medii care au dorit sa-si externalizeze departamentul lor de marketing.

Afacerea mea in imagini

43557419_2118902771473695_8594742816477806592_o

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

Dupa ce am revenit din concediul de maternitate, m-am gandit ca, cel putin in primul an, cand fetita noastra va intra incolectivitate, voi avea nevoie de un program flexibil. Un program in care sa pot lucra si de acasa daca va fi nevoie, sau catedata si in weekend pentru a recupera orele.

Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?

Am fost incurajata de sotul meu si alaturi de el am pornit in aceasta directie. De la inceput am stabilit unele limite si sa mergem pe ideea ca fiecare va avea proiectul sau de la A la Z pentru a nu exista certuri sau diferente de opinii.

Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?

Cred ca profesoare, nu mai tin minte exact. 🙂

Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?

Serviciile noastre se adreseaza firmelor medii care doresc sa-si externalizeze departamentul de marketing, o pot face catre noi.

Ce produse si servicii ofera afacerea ta?

Serviciile complete de marketing.

Ce nevoi realizeaza produsul/serviciul tau?

Tot mai multe firme medii se confrunda cu un flux mare de angajati care pleaca si vin la ei. Pentru a nu-si mai ''bate capul'' cu a angaja si a-i invata pe cei noi veniti, prefera sa delege acest departament. Noi practic suntem echipa din exterior care iti acopera luna de luna partea de promovare.

Ce valoare aduce in societate afacerea ta?

Daca in trecut iti deschideai un magazin si asteptai sa intre clientii la tine, in prezent este nevoie sa chemi tu clientii sa-ti paseasca pragul. Traim in prezent, intr-o lume in care concurenta poate sa te inchida in cateva zile si ai nevoie de o promovare constanta.

Cui se adreseaza afacerea ta?

Firmelor medii din Romania.

Cum se impaca statutul de antreprenoare cu cel de sotie si proaspata mamica?

Cred ca este un avantaj pentru mine. Personal, prefer sa am mai mult timp liber pe care sa-l petrec cu fetita mea, decat sa am un salariu mare si sa lucrez non stop. Pentru primii ani, cel putin, prefer sa ma axez mai mult pe Elena mama si sotie, decat Elena - femeie de cariera. Asa sunt eu, aceatea sunt valorile mele pentru moment.

Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?

Cu siguranta si autoeducatia antreprenoriala m-a ajutat sa pornesc cu mai mult curaj. Desigur si cele invatate la facultate au o baza solida in ceea ce ma priveste.

Care au fost cele mai mari provocari la inceput?

Cred ca totul tine de teama si necunoscut. Odata ce pasesti iti dai seama ca totul este atat de simpla si doar in mintea noastra este bariera.

De ce ai ales acest domeniu si care sunt, in doua cuvinte, avantajele si dezavantajele lui in Romania anului 2018?

Tot mai multe firme consientizeaza ca au nevoie de un marketing bun facut de o firma specializata in acest domeniu.

Cum ti-au influentat viziunea studiile facute in facultate si/sau dupa?

Am terminat la Universitatea din Oradea, specialitatea de Afaceri Internationale. Cu toate ca, multi spun ca o facultate nu prea te ajuta in a profesa pe viitor, pe mine m-a ajutat si ma ajuta in continuare informatiile de acolo. Sunt unele subiecte care si acum imi aduc aminte de el si le pun in practica. Si nu, nu am fost o tocilara sau sefa de promotie. 🙂

Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?

Practic este usor in a deschide o firma cu un nume. Este mai greu sa o faci sa si mearga, sa faci rost de contacte si ulterior sa-i transformi in clienti. Partea frumoasa la mine este ca, sotul meu Paul avand contactele potrivite i-a transformat usor in clienti. Sunt norocoasa la acest capitol.

Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?

Sa incerce si daca nu reusesc sau se opresc la primul hop, cel putin vor sta linistite ca au incercat si nu a iesit. Nu ai de unde sti daca nu incerci sa faci ceva in acea directie.

Care este momentul tau preferat al zilei?

Seara cand ne asezam pe covoras si ne jucam impreuna cu fetita noastra.

Cum te simti ca antreprenoare in Romania?

Multe taxe si impozite. 🙂
Website http://motivonti.ro/

Adresa

Aurel Vlaicu, 20