Alexandra Ilies

Am creat in 2013 conceptul de Parenting prin iubire, pentru a exprima, in cat mai putine cuvinte, mesajul pe care am dorit sa il transmita: nici o strategie sau tehnica nu este eficienta fara relatia de siguranta dintre adult si copil. Am sustinut in ultimii 6 ani cursuri la care au participat peste 5000 de parinti si educatori, ma intalnesc in cadrul sedintelor de consiliere cu parinti in dificultate,  sunt implicata activ in consiliere manageriala si educationala pentru scoli si gradinite din Cluj-Napoca. 

Afacerea mea in imagini

TBfoto-60
TBfoto-17
TBfoto-79
TBfoto-42

Cine esti si in ce crezi?

Uau! Cum as putea sa cuprind asta in cateva fraze?
Sunt mama, antreprenoare, motociclista, snowboarder, astrista si tot ce aste intre ele 🙂
Sunt o femeie cu spirit salbatic si liber, care si-a croit propriul drum independent de presiunea dar in favoarea societatii din care face parte. Cred in oameni, in relatii care ne ajuta sa crestem, sa fim mai buni si sa ne implinim potentialul, sa ne realizam visele si sa ne gasim fericirea.

Care este super-puterea ta?

Super puterea mea este sa "vad" oamenii.
In munca mea cu parintii, copiii, educatorii si alti profesionisti implicati in educatie, caut intotdeauna sa inteleg nevoile, motivatiile si dificultatile cu care se confrunta, astfel incat colaborarea noastra sa le fie cat mai utila si sa ii ajute cat mai multa sa se dezvolte.

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

Am fost mereu o "independenta", cu viziuni si ganduri departe de cele a le masei. Dintotdeauna am simtit ca am pareri unice, diferite fata de cele ale majoritatii si am incercat mereu sa imi gasesc vocea si locul in care sa le exprim. Mai degraba decat sa imi doresc propria afacere, mi-am dorit un spatiu in care sa pot fi libera si sa asctionez in modul care simt ca este concordant cu sistemul meu de valori si credinte. Din aceasta dorinta si din dorinta de a-i ajuta pe ceilalti, s-a nascut "Parenting prin iubire".

Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?

Am ajuns deja mult mai departe decat ma asteptam! In primul rand m-am transformat eu ca si om, am ajuns sa traiesc o viata mult mai implinita, din toate punctele de vedere. Daca la inceput lucram doar cu parinti, ulterior munca mea s-a extins in mod organic spre mediul educational, iar acum lucrez cu parinti, educatori, psihologi si alti profesionisti implicati in formarea copiilor. Vad zi de zi cum munca mea a ajuns sa transforme comunitatea parintilor.

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

Aici imi este cel mai usor sa ma folosesc de cuvintele celor cu care lucrez: " Alexandra Ilies esti minunata, atat de calda si de “ normala”, atat de multa energie pozitiva emani...wow!" Corina, "M-ai ajutat sa imi transform viata! Iti multumesc din suflet!"

Ce valoare aduce in societate afacerea ta?

Speranta mea este ca "Parenting prin iubire" schimba lumea - mai intai lumea la nivel micro, societatea din imediata mea apropiere. Apoi visez ca aceasta schimbare se va propaga in valuri mai departe si mai departe. Educand generatia adultilor si copii in spiritul comunicarii empatice, a valorificarii relatiilor, valorilor fundamentale care tin cont de comunitate, vizez ca intr-o zi vom trai intr-o lume in care respectul si intelegerea fata de celalat va ghida majoritatea interactiunilor noastre.
Facebook https://www.facebook.com/parentingpriniubire/