20171231_212255mod

La multi ani, Romania! La multi ani, tuturor antreprenoarelor din Romania! Eu sunt Patrissia Florina, mandra si fericita mamica a unei fetite de 4 ani  si a unei agentii de publicitate, d’sign4all. Desi are 8 anisori de la infiintare, agentia mea este abia un copilas pe care ma straduiesc de un an si jumatate sa il cresc frumos si cu succes. Astfel, de la servicii de graphic design pentru logo, carti de vizita, flyere/pliante/brosuri, am marit portofoliul cu numeroase alte produse si servicii. Cele mai recente sunt cartile personalizate, realizate impreuna cu o super-mamica talentata, pe care ma bucur nespus ca am avut ocazia sa o intalnesc.

Afacerea mea in imagini

Logo_hobbydeWeeekdnByD3sign4all
29541913_153400715486881_5062327861893293773_n
Carte_balerina
mockup_cartidevizita2018_d3sign4all1
roll-up_TaiteiGradinarestiByD3sign4all
shirt-label-dor_autentic
40458292_234616980527763_7367909670645661696_n
45081537_257589514956322_8771194718835965952_n
45247761_494108641070674_3085569844783874048_n
cviz_vintila_byD3sign4all

Cine esti si in ce crezi?

Sunt doar un om, cu zile bune si... mai putin bune. Sunt o mamica hotarata sa isi parcurga cat mai frumos posibil drumul in aceasta viata. Am o fetita de 4 anisori, care este cea mai mare comoara si bucurie a mea. Cred ca oamenii pot fi buni, toti, fara exceptie. Cred ca viata este frumoasa, chiar daca de prea multe ori atunci cand trecem prin incercari nu o vedem asa. Si mai cred ca exista o lege a compensatiei si ca, mai devreme sau mai tarziu tot binele facut se intoarce asupra noastra.

Care este super-puterea ta?

Nu am nicio super-putere, am numai un suflet plin de iubire, ganduri bune si pasiune pentru ceea ce fac. Mare nevoie as avea de super-puteri, mai ales atunci cand 10 clienti asteapta un raspuns, copila asteapta jocuri si povesti, vasele asteapta in chiuveta sa fie spalata, aragazul se prafuieste, iar prin frigider sufla un vant de toamna. Sa mai adaug ca si eu visez o noapte de 8 ore de somn?

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

Dintotdeauna am avut tendinta de a fi independenta, in scoala generala eram un copil rebel, care se revolta la cel mai mic semn de nedreptate. Nu imi era teama sa ma ridic si sa imi afirm drepturile, atat cat le cunoasteam la acea varsta, nu am ezitat sa ma revolt cand un profesor mi-a lovit colega de banca (da, am trait acele vremuri cand inca era violenta in scoala).

Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?

Dupa primul an de serviciu, in atelierul unui fotograf foarte talentat si alaturi de sotia aceastuia, care infiintase prima agentie de publicitate din orasul meu natal, am aflat ca exista freelancing, ca exista antreprenoriat si am simtit ca asa as avea posibilitatea de a ma dezvolta mai mult decat as facea indeplinind cuminte sarcinile trasate de altcineva. Le sunt recunoscatoare celor cu care am colaborat de-a lungul timpului, cu care si de la care am invatat.

Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?

La inceput am invatat singura, apoi am urmat mai multe cursuri de specializare. Acum este mult mai simplu pentru ca exista nenumarate resurse pentru invatare disponibile online, multe dintre ele gratuit. Singura problema este timpul, mereu insuficient,

Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?

Produsele si serviciile d'sign4all se adreseaza atat afacerilor mici si mijlocii cat si celor mari, deoarece toti avem nevoie de o imagine a afacerii care sa ne prezinte frumos, eficient si memorabil in fata clientlor actuali si potentiali. Preturile sunt accesibile, la pachetele mari de produse si servicii se acorda tarife preferentiale, iar produsele sunt livrate in tara si strainatate prin posta sau curierat.

Ce produse si servicii ofera afacerea ta?

La d'sign4all va astept cu o oferta variata pentru Logo design (ca produs de sine-statator sau inclus intr-un pachet de Branding), design pentru orice material publicitar, grafica pentru carti si diverse materiale educative. In completarea serviciilor de graphic design, vin cu servicii de tipar digital pentru carti de vizita, flyere, pliante, brosuri, mape, cataloage de produse, albume personalizate. Realizez si printuri de dimensiuni mari (bannere pentru interior si exterior), tablori imprimate pe canvas, cu sau fara rama (sasiu), bannere cu sistem roll-up. O categorie recent adaugata portofoliului o reprezinta cartile personalizate, realizate in colaborare cu o alta mamica-antreprenor, foarte talentata in arta scrisului si cu ani de experienta in domeniu. Este vorba despre povesti scrise special pentru a fi daruite celor dragi, care sunt personaje principale ale cartii, actiunea fiind inspirata din povestea de viata a acestora. Acest produs este destinat atat celor mici, cat si celor mari, parinti, bunici, prieteni. Pe langa toate acestea, va astept in atelierul meu digital cu produse personalizate, numai bune de daruit in perioada sarbatorilor, cu ocazia unei zile de nastere, a unei aniversari sau a unui eveniment de business: agende personalizate integral sau partial, cani personalizate cu grafica/foto/text, breloc personalizat, globuri de Craciun, pixuri metalice personalizabile prin gravare, calendare, insigne si... altele.

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

Stim cu totii ca nu avem o economie ideala si, de multe ori, bugetul destinat activitatii de promovare este primul care are de suferit. Cu atat mai mult, bucuria cu care sunt primite de catre clienti produsele care iau nastere in atelierul meu imi intareste credinta ca mi-am ales bine drumul.

Care este criteriul pe care iti alegi furnizorii? Sprijini in vreun fel producatorii locali?

In acest domeniul nu prea exista oportunitati de colaborare pe plan local, furnizorii de materii prime si materiale fiind aceiasi pentru toate firmele la nivel national. Momentan singurul sprijin pe care pot sa il ofer se concretizeaza sub forma unor sponsorizari acordate altor antreprenoare si, unde este posibil, colaborari de tip barter.

Poate putin tabu, dar ai reusit sa gasesti un echilibru intre familie si afacere? Vrem si noi sa stim cum.

Inca lucrez la asta. Intr-o familie monoparentala inclin sa cred ca este putin mai greu de gasit acest echilibru, mai ales daca nu ai nici alte rude apropiate carora sa le poti delega responsabilitati, din cand in cand, asa cum se intampla intr-o familie de obicei. Cred ca un antreprenor nu se poate detasa complet niciodata, nu este ca atunci cand ai iesit pe usa biroului si lasi toate gandurile si problemele de serviciu acolo pana a doua zi.

Cum va spune Mos Craciun povestea voastra in aceasta iarna?

Vom scrie o carte despre asta anul viitor 🙂

Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?

Imaginatie, Determinare, Iubire

Care sunt proiectele tale de viitor?

Planul de viitor este dezvoltarea pe plan local prin deschiderea unui atelier in care sa pot primi clienti si colaboratori din Iasi si din imprejurimi, pentru a acoperi si acest segment de piata. In acest moment 99% din clienti sunt la nivel national si international. Un atelier nou si mai mare mi-ar permite sa formez o echipa, extrem de necesara in acest moment in care volumul comenzilor este si trebuie sa fie in crestere.

Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?

Daca simtiti ca va doriti sa fiti independente, sa va realizati visurile si sa va asumati riscurile antreprenoriatului, Go for it!!!! Uneori este greu, alteori este numai frumos. Tot ce conteaza este sa faceti ceea ce va place si vi se potriveste.

Crezi ca poti presara putina „magie” in cafea ca sa poti merge mai departe in fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce inseamna aceasta „magie” pentru tine?

Cafeaua este magia mea in fiecare noapte/dimineata/zi. Si stropul de iubire pe care il pun in orice.
Facebook https://www.facebook.com/D3sign4all/
https://www.facebook.com/Papetarie-Evenimente-227975584742870/?modal=admin_todo_tour
https://www.facebook.com/AtelierRomanesc/