Priveste viata in culori si numai asa iti vei da seama cat este de frumoasa!
Quilling For You reprezinta o explozie de culoare. Totul a pornit intamplator si dupa 6 ani ani a devenit un stil de viata, o dulce rutina ce anima zilele tuturor celor care ne trec pragul.
Afacerea mea in imagini
Cine esti si in ce crezi?
Sunt o persoana creativa si cred ca pot muta muntii din loc, daca imi propun asta! 🙂Care este super-puterea ta?
Super puterea mea este sa pun culoare in tot ceea ce fac, sa aduc un zambet acolo unde este nevoie si sa creez lucruri cu suflet.Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?
Practic, activitatea am inceput-o la sfarsitul lunii octombrie a anului 2012. Eram de cateva luni in cautarea unui job serios si pentru ca nu gasisem ceva potrivit pentru un tanar absolvent de asistenta sociala, am inceput sa fac decoratiuni pentru Craciun cu tehnica de rulare a hartiei - quilling. La vremea respectiva foarte putini oameni stiau ce inseamna quilling-ul si produsele mele au avut un succes neasteptat. Evident am fost entuziasmata.Serios m-am decis la inceputul acestui an. Chiar nu mai avea rost sa experientez fel si fel de joburi care nu imi aduceau vreo satisfactie. Asa ca in ianuarie am trecut la urmatorul pas prin amenajarea unui atelier de lucru.
Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?
Nu am simtit acest lucru, insa vreau sa dau vina pe ceilalti. Au fost momente in care m-am indoit ca pot transforma o pasiune intr-un job permanent. Si nu pentru ca nu stiam ce fac, ci pentru ca nu simteam ca am sustinerea necesara. In momentele de ratacire, incurajarile au un efect magic. Insa, pe de alta parte, am invatat ca totul vine din mine si din ceea ce imi doresc.Poate ca si prea multe incurajari din jur, dar fara ambitia proprie, nu fac o casa prea buna. Trebuie sa existe un echilibru in toate.
Am fost foarte hotarata si mi-am urmat visul, cu riscul de a nu fi inteleasa. Acum cred ca am demonstrat tuturor ca nu ma joc, ci muncesc enorm.
Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?
Invatatoare sau vanzatoare 🙂Imi amintesc de faptul ca in vacantele de vara, la bunici, ma jucam mereu "de-a scoala" si "de-a magazinul"
Intr-un fel sau altul, cred ca acum le imbin pe amandoua. Organizez ateliere creative cu cei mici si poate in viziunea lor sunt ca o educatoare si pe de alta parte, lucrez produse personalizate pentru a fi oferite celor dragi, deci un fel de comert.
Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?
Sunt pe un drum clar, chiar daca pare sinuos uneori. Este normal sa fie asa si sunt pregatit pentru orice obstacol.Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?
Atelierele creative se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor. iar produsele personalizate se pliaza tututor celor care isi doresc sa ii surprinda pe cei din jur.Ce produse si servicii ofera afacerea ta?
Produsele reprezentative din ultima vreme sunt seturile pentru mot (tava, cutiuta, perie/pieptene, oglinda, rama foto, foarfeca si panglica), cutiile pentru amintirile copilului (cutii de dimensiuni mari in care parintii pastreaza produsele dragi din perioada in care copilul este bebelus, pana spre varste mai mari), cutiile pentru bijuterii (de diferite forme si marimi), calendarele valabile in fiecare an (cadouri simbolice si de efect).Scopul atelierului este si de a organiza ateliere creative pentru copii si adulti. Copiii au nevoie de sanse pentru a-si descoperi cu adevarat talentul, iar adultii tanjesc dupa momente de relaxare si de deconectare. Asadar, va astept la Quilling For You sa coloram lumea impreuna!
Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?
Vreau sa cred ca reusesc sa ii transpun intr-o lume fara griji, in care sunt fluturi si culori nenumarate.Ce nevoi realizeaza produsul/serviciul tau?
Produsele personalizate- cadouri unice, decoratiuni pentru evenimenteAtelierele creative- relaxare si dezvoltarea abilitatilor creative
Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?
Valorile Quilling for You sunt creativitate, culoare şi bucurie. Aceste trei elemente sunt relevante pentru toate obiectele create.Care este criteriul pe care iti alegi furnizorii? Sprijini in vreun fel producatorii locali?
Incerc pe cat posibil sa imi procur materiale de la producatorii locali, insa, in general, materia prima este importata.Care este relatia afacerii tale cu comunitatea Antreprenoare? Ce simti ca primesti de la comunitate si ce ii oferi?
Sunt prezenta pe mai multe grupuri de profil si atunci cand consider necesar, le spun celorlalti informatii utile. Este important sa ne ajutam!Poate putin tabu, dar ai reusit sa gasesti un echilibru intre familie si afacere? Vrem si noi sa stim cum.
Intr-o familie normala, nu se pune problema ca statutul de antreprenor creaza vreun dezechilibru. Deci nu am facut ceva special, nu am un secret anume.Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?
Autoeducatia. Totul a pornit de la mine, de la ceea ce imi doream sa fac si stiam ca pot.Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?
Perseverenta, Ambitioasa, SensibilaCare au fost cele mai mari provocari la inceput?
Provocari sunt in fiecare zi.Antreprenoriatul nu este usor. Deloc. Si, sincer, nu oricine poate fi antreprenor. Cred ca trebuie sa ai o doza de nebunie si de autotortura, cel putin in Romania. La inceput sunt atatea coborasuri, incat ai impresia ca nu vei reusi prea curand sa urci. Multi renunta, fie pentru ca isi stabilesc obiective de neatins in primii ani, fie incearca fara un scop precis. Este nevoie de disponibilitate permanenta si de multa ambitie. Ca antreprenor nu ai un program fix, spre deosebire de un simplu angajat. Poti avea idee cand incepe programul, dar nu vei stii cand se termina. Ca antrepenor, inveti ca noaptea are 4 ore, uneori. Ca antreprenor nu vei putea stii cu exactitate cand iti ”intra” salariul si nu este vorba doar despre o data anume, ci si despre ce luna. Trebuie sa fii cu adevarat puternic pentru a rezista.
De ce ai ales acest domeniu si care sunt, in doua cuvinte, avantajele si dezavantajele lui in Romania anului 2018?
A fost esential sa aleg cu sufletul pentru ca altfel nu as fi putut merge mai departe.Avantaje: piata handmade s-a dezvoltat in ultimii ani si interesul consumatorilor este unul evident
Dezvantaje: schimbarile legislative periodice
Cum apreciezi nivelul pietei locale/regionale pe sectorul tau?
Oamenii au invatat ce inseamna produsele lucrate manual, au inceput sa le aprecieze si chiar sa solicite modele precise.Cum ti-au influentat viziunea studiile facute in facultate si/sau dupa?
Cred ca studiile m-au ajutat sa fiu mai aproape de oameni. De profesie sunt asistent social si toate informatiile pe care le-am acumulat pe parcursul facultatii m-au dezvoltat foarte mult din punct de vedere personal.Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?
Am fost determinata si acest lucru m-a ajutat sa nu imi fie frica. Orice este greu, dar atunci cand apar rezultatele, bucuria este nemarginita.Este si greu si usor. Este greu pentru ca trebuie sa fiu disponibila mereu, indiferent daca este miezul noptii, weekend sau sunt in vacanta. Imi verific constant e-mail-ul, pagina de facebook si alte site-uri pe care mai postez. Bineinteles, este alegerea mea, nu ma obliga cineva.
Promovarea a inceput sa devina facila de vreo 2 ani. Avem cu totii la indemana grupuri de specialitate si promovarea chiar functioneaza.
Evident ca sunt momente in care simt ca nu mai pot fizic, cand sunt foarte obosita si noptile pierdute isi spun cuvantul. Dar ma ridic si o iau de la capat. Stiu ca pentru asta sunt facuta si cu siguranta nu voi renunta vreodata, ci ma voi reinventa constant. De cand ma dedic 100% visului meu, se vede evolutia
Ai avut un plan de afaceri inainte de a deveni antreprenoare? Daca nu, prin prisma experientei pe care o ai acum, ce crezi ca era obligatoriu de luat in considerare inca dinainte de a porni efectiv afacerea?
Da, am avut.Sunt foarte organizata de fel si nu las ceva la voia intamplarii. Pur si simplu asa functionez.
Care sunt proiectele tale de suflet realizate pana acum?
Quilling For You reprezinta un proiect in care aduc constant noutati. Tot ce fac este din suflet.Care au fost cele mai mari provocari in afacerea ta pana acum?
Fiecare zi este o noua provocare.Care sunt proiectele tale de viitor?
Mi-am produs sa extind gama de produse personalizate si sa pot organiza periodic ateliere creative. Se anunta si noi colaborari, insa nu va pot dezvalui despre ce este vorba 🙂Cu ce se completeaza meseria ta in timpul liber?
Cu hoinaritul prin lume. Imi place foarte mult sa calatoresc.Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?
Va incurajez din suflet sa credeti in visurile voastre. Este foarte important sa faceti ceea ce va place pentru ca viata este scurta. Si nu vreau sa credeti ca folosesc un cliseu, dar din pacate acesta este adevarul. Nu va pierdeti timpul in locuri de munca care va seaca de puteri si nu va aduc satisfactii adevarate. Aveti curajul sa o luati de la capat ori de cate ori este nevoie.Priviti viata in culori si aveti incredere in fortele proprii! Daca voi nu o faceti, ceilalti cum ar putea?
Crezi ca poti presara putina „magie” in cafea ca sa poti merge mai departe in fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce inseamna aceasta „magie” pentru tine?
Da, eu pot! Si sunt sigura ca si tu poti!Pentru mine, magie inseamna libertate!
Care este momentul tau preferat al zilei?
Pranzul. Atunci functionez cel mai bine.Cum te simti ca antreprenoare in Romania?
Sincer, ma simt minunat!Antreprenoriatul ma face sa ma simt libera si puternica. Evident ca nu este vorba doar despre lapte si miere in realitate, insa momentele grele sunt nesemnificative in comparatie cu cele care imi aduc o satisfactie imposibil de descris in cuvinte.
Sunt de parere ca intotdeauna este nevoie de reinventare, de intrecerea propriilor limite. Trebuie sa evoluam, indiferent de jobul pe care il avem.