adela-ionita-tuincentru.ro-antreprenoriat-feminin-dezvoltare-personala-100-antreprenoare

Sunt Adela Ionita, iar afacerea mea este proiectul de antreprenoriat si dezvoltare personala, Tu in centru.

Eu sunt freelancer si scriu pentru afacerile care au nevoie de text pentru website, de descrieri de produse si orice alt gen de continut online. Pe site-ul meu si la evenimentele la care particip promovez afaceri si scriu despre antreprenoriat si dezvoltare personala.

Afacerea mea in imagini

adela-ionita-tuincentru.ro-100-antreprenoare-dezvoltare-personala-antreprenoriat-feminin
adela-ionita-tuincentru.ro-100-antreprenoare-dezvoltare-personala-antreprenoriat-feminin-1

Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?

Am simtit ca prind aripi in momentul in care am inceput sa lucrez la site. Pe masura ce el capata forma, eu deveneam libera. Practic, am avut nevoie doar de start, apoi lucurile s-au legat.

Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?

Nu voiam sa fiu ceva anume; schimbam des profesiile si nu ma atragea niciuna in mod special. De curand am realizat ca poate, nu ma regaseam in nimic obisnuit, caci sa fii freelancer nu exista pe acea vreme. Am asteptat pana am devenit ce mi se potrivea.

Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?

Totul s-a implinit si avanseaza pe zi ce trece.

Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?

Serviciile mele se adreseaza celor care vor mai mult de la ei, celor care cred in dezvoltarea personala, celor care nu se simt bine lucrand ca angajati intr-o companie si vor sa incerce antreprenoriatul si persoanelor care au deja o afacere si vor sa o promoveze, sa o creasca.

Ce produse si servicii ofera afacerea ta?

Serviciile pe care le ofer sunt: promovare pe site-ul http://www.tuincentru.ro si pe toate canalele de Social Media din jurul sau, administrarea paginilor de Social Media ale clientilor, servicii de copywriting. Scriu continut pentru site-uri, realizez descrieri de produse si orice alt gen de text este necesar.

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

In primul rand, oamenii se simt intelesi, se regasesc in articolele pe care le scriu, iar asta ii ajuta sa fie mai blanzi cu ei si sa gaseasca mai usor calea spre o varianta mai buna a lor. Apoi, inspiratia pe care o primesc din zecile de afaceri promovate ii incurajeaza si le da speranta ca se poate.

Pentru afacerile promovate aprecierea vine din rezultatele frumoase pe care le au in urma colaborarii cu mine.

Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?

Libertate. Aceasta e valoarea principala pe care o promovez. Libertatea de a fi ceea ce poti sa fii Tu.

Care este criteriul pe care iti alegi furnizorii? Sprijini in vreun fel producatorii locali?

Sprijin cu precadere afacerile create de femei, afacerile handmade si pe cele care aduc un bine comunitatii. Colaborez cu afaceri mari si mici, cu producatori locali dar si cu importatori, cu oameni care aduc valoare prin afacerea lor.

Cum se impaca statutul de antreprenoare cu cel de sotie si proaspata mamica?

Fara statutul de mamica, nu cred ca as fi ajuns la cel de antreprenoare sau, cel putin, nu atat de repede. Cele doua fetite ale mele mi-au oferit posibilitatea de a sta acasa cu ele si a descoperi in acel timp ce vreau sa fac cu adevarat pe plan profesional. Statutul de sotie ajuta mult, intru-cat viata in doi aduce cu sine echilibru, ajutor si momente de bucurie. Pentru mine, o viata de familie linistita, ofera si timp de concentrare pentru cresterea businessului.

Poate putin tabu, dar ai reusit sa gasesti un echilibru intre familie si afacere? Vrem si noi sa stim cum.

Da, de cand lucrez de acasa simt ca am gasit un echilibru. Am o capacitate de concentrare foarte mare si, cand incep sa scriu, scriu. Pot scrie foarte repede si bine, termin ce am inceput, iar apoi imi ofer timpul celor din familie. Separ foarte bine cele doua lumi si am ajuns sa aloc suficient timp de calitate fiecareia.

Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?

In crearea afacerii mele au contribuit autoeducatia antreprenoriala, dorinta de libertate si faptul ca am stiu ca asta vreau sa fac. Studiile m-au ajutat in dezvoltarea businessului – am studiat marketing si asta fac si acum.

Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?

Perseverenta, creativa, empatica.

Daca afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?

Afacerea mea ar fi o poveste despre descoperirea de sine, despre blandete si intelegere; ar fi o poveste despre oamenii care au decis ca viata lor este mai mult decat rutina serviciu-casa, mai mult decat ce spun ceilalti. Povestea ar fi despre viata traita asa cum simte fiecare, despre libertate si cautarea fericirii.

Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?

Nu a fost nimic greu, nu am avut niciun moment de ezitare. A fost un pas firesc; asa am simtit si cand am pornit afacerea, si cand am plecat de la locul de munca. Sunt exact ceea ce trebuie sa fiu.

Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?

Sa aiba curaj. Sa uite de parerile celorlalti si sa vorbeasca doar cu ele insele. Ce vor sa faca? Ce resurse au? Cand pot sa ia o decizie: e urgent sau ar mai avea timp de analiza? Pentru mine nu au functionat niciodata momentele de “aruncare in fata”. Eu am analizat bine, mi-am ascultat emotiile, gandurile, am luat multe lucruri in calcul si apoi am decis sa devin freenalcer in cunostinta de cauza.

Sa nu se grabeasca si sa isi faca un plan. Sa aiba un obiectiv mare si altele mai mici. Sa isi stabileasca termene realiste de atingere a obiectivelor. Sa isi analizeze capabilitatile si sa imbunatateasca tot ce pot. Sa lucreze la imaginea de sine, sa prinda incredere in ele, sa stie sa valorifice timpul, sa nu renunte.

Care este momentul tau preferat al zilei?

Nu pot sa aleg un singur moment... as spune ca daca are cafea, orice moment e preferat. Apoi, imi plac momentele in care sunt singura, cele in care scriu in liniste, cele in care ma joc cu familia. Nu pot alege unul singur, mai ales ca eu nu sunt in fiecare zi la fel 🙂

Cum te simti ca antreprenoare in Romania?

Ma simt extraordinar si cred ca asa m-as simti oriunde. Fiecare tara are avantajele si problemele proprii, iar eu am invatat sa fac tot ce pot cu ce am. Singura am ales sa raman aici, asa ca viata mea se aseaza frumos conform alegerilor mele.

Starea de spirit pe care mi-o ofera antreprenoriatul nu se poate compara cu nimic. Libertatea de a fi eu, de a lucra cum vreau si de unde vreau, de a ajuta oamenii, de a avea timp pentru mine, pentru familie si pentru pasiunile mele nu se compara cu nimic. Oriunde as fi.
Website https://www.tuincentru.ro