dianaencea

H FOR H realizeaza cadouri handmade pentru orice ocazie: albume foto, decoratiuni pentru casa, accesorii si decoratiuni pentru evenimente. 

Afacerea mea in imagini

dianaencea-diafan-hforh
dianaencea-extravaganta-hforh
dianaencea-vintagerosebouquet-hforh
dianaencea-hforh-suitecasephotoalbum (16)
dianaencea-hforh-babygirlexplodingbox (8)
dianaencea-acordeonbox-hforh (3)
dianaencea-bluestarsalbum-hforh (2)
dianaencea-vintagechristmas-hforh (13)
dianaencea-christmasblue-hforh (6)

Cine esti si in ce crezi?

Sunt Diana, mama Mariei de aproape 5 ani, sotie si artizan. Cred ca tarie ca orice vis poate deveni realitate, atata timp cat crezi cu toata convingerea in capacitatile tale si muncesti si mai departe de limitele pe care ti le inchipui ca le ai.

Care este super-puterea ta?

Nu cred ca am vreo super putere, in schimb, cred ca am, din plin, pasiune pentru munca mea, imaginatie si determinarea de a creste mereu in tot ceea ce fac.

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

Cand am ramas in concediul de crestere a copilului si, trecand brusc de la o activitate foarte intensa la....mai nimic, am inceput sa testez si alte forme de arta (in afara picturii care era cu mine de multi ani), sa combin tehnici, sa experimentez si sa imi placa la nebunie si procesul si rezultatul. Atunci am spus ca asta trebuie sa fie calea.

Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?

Am avut curaj sa-mi asum aceasta cale datorita sotului meu. A avut super incredere in mine din momentul 0, m-a incurajat fara rezerve mereu si este marele meu sprijin si astazi.

Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?

Nu am avut un vis anume. Mi-am dorit mereu insa ca, orice as face, sa fac foarte bine.

Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?

Visul meu s-a transformat in businessul meu. Cred ca destul de departe.

Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?

Oricui isi doreste sa ofere nu doar un cadou, oricui isi doreste sa ofere dragoste, emotie, pretuire, un mesaj unic pentru persoane speciale. Produsele mele sunt cuvintele cu care oamenii isi exprima sentimentele, aprecierea, pentru oamenii dragi din viata lor.

Ce produse si servicii ofera afacerea ta?

Albume foto, Jurnale, accesorii si decoratiuni pentru casa ori pentru evenimentele speciale din viata cuiva: nunta, botez, nasterea unui copil, aniversare, etc.

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

Oamenii aleg produsele mele handmade pentru a transmite, inainte de orice, emotie, pretuire, dedicare si dragoste.

Ce nevoi realizeaza produsul/serviciul tau?

Nevoia de a transmite emotie. Traim intr-o lume in care aproape tot este produs in masa. Ceea ce e un lucru extraordinar avand in vedere cerintele tot mai ridicate ale omenirii. Insa, in aceeasi masura, este minunat ca toti mai multi oameni, de peste tot, aleg lucruri realizate manual, in cantitati limitate, cu dorinta de a si aparte, de a iesi din multime, de a fi autentic.

Ce valoare aduce in societate afacerea ta?

Ne intoarce la ceea ce e esenta trairii noastre. La apreciere reciproca, la emotie, la a transmite sentimente, nu doar a cumpara lucruri.

Cui se adreseaza afacerea ta?

Tuturor celor care doresc sa ofere cu arta.

Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?

Originalitate, calitate, seriozitate.

Care este criteriul pe care iti alegi furnizorii? Sprijini in vreun fel producatorii locali?

As vrea sa fac acest lucru, insa in zona mea de manifestare sunt extrem de putine oferte de materie prima, insa sunt cativa furnizori foarte seriosi si cu care lucrez de la inceput.

Cum se impaca statutul de antreprenoare cu cel de sotie si proaspata mamica?

Ca o permanenta provocare. Mereu esti nevoita "sa-ti pastrezi ideea" pentru ca rareori o poti duce pana la capat in liniste :))

Poate putin tabu, dar ai reusit sa gasesti un echilibru intre familie si afacere? Vrem si noi sa stim cum.

Ramai intr-o permanenta cautare a echilibrului. Si, varianta cea potrivita, cred eu, e sa oferi prioritate familiei atunci cand e necesar sa alegi un taler. Task-uri vor fi mereu, obligatii de indeplinit la fel, dar familia trebuie sa te simta mereu prezenta.

Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?

Autoeducatia antreprenoriala, despre care inca invat din greu.

Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?

Onesta, creativa, originala.

Daca afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?

Un basm dintr-o alta epoca adaptat vremurilor actuale 🙂

Cum ti-au influentat viziunea studiile facute in facultate si/sau dupa?

Deloc.

Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?

Ai mereu momente de ezitare, ai mereu intrebari si dubii, dar trebuie sa crezi ca nici un obstacol nu e imposibil de trecut.

Cum apreciezi sustinerea statului oferita tinerilor intreprinzatori?

Sprijinul de la momentul 0, la debutul unei afaceri in Romania este inexistent. Taxele sunt mari, nici o autoritate nu e foarte binevoitoare - pornesc de la ideea ca daca ai propriul business ai si un parc de masini de lux in fata casei, deci trebuie sa ne dai noua cam tot ce produci....schimbarea legislatiei fiscale cu o viteza uluitoare de catre oameni care nu au nici o legatura cu mediul privat, oameni care nu inteleg cum functioneaza o piata competitiva. Si as putea continua mult si bine.

Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?

Sa fie increzatoare. Femeile au capacitati pe care nici ele nu le cunosc pana nu le pun la incercare; sunt puternice, determinate, nu obosesc aproape nicicand, sunt creative, empatice, inteligente si emotionale. Trebuie sa isi cunoasca bine aceste calitati si sa le puna la treaba.

Crezi ca poti presara putina „magie” in cafea ca sa poti merge mai departe in fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce inseamna aceasta „magie” pentru tine?

Imaginatia, creativitatea. Munca mea se bazeaza, in cea mai mare parte, pe creativitate.

Care este momentul tau preferat al zilei?

Dimineata.

Cum te simti ca antreprenoare in Romania?

In Romania nu ma simt prea bine: nu te sprijina nici o autoritate, dimpotriva; chiar te descurajeaza in demersul tau pentru ca prin taxe nenumarate si mereu in crestere iti insufla ideea ca nu ai nici o sansa in tara noastra sa faci o afacere cinstita, din care sa traiesti decent.
In schimb ma simt sprijinita in totalitate de catre familia mea: copila mea imi spune zilnic ca suntem doua artiste, iar sotul imi e piatra de temelie in tot ceea ce fac - singurul lucru prin care ii voi putea multumi vreodata pentru sprijinul lui e sa duc mai departe, armonios si frumos, acest business.
Website https://hforh.net/