Ma gasiti in Cluj-Napoca sub brandul ”L Albero dei Sogni” – gelateria moleculara & pasticceria.
Inghetata realizata cu azot lichid( nitrogen ), dar fara chimicale, fara coloranti sau conservanti, cu putine grasimi si zahar, realizata doar cu ingrediente naturale de cea mai buna calitate si fructe de sezon este o idee noua si unica pe piata romanesca, o idee inovativa pregatita dupa retete traditionale italiene. Azotul lichid este un gaz in stare lichida, sigur pentru sanatate, ajunge sa ne gandim ca aerul pe care il respiram contine 79% azot . Azotul lichid se gaseste la temperatura de -196 C, el transformand alimentele lichide in cristale fine de gheata de 700 de ori mai fine decat inghetata obtinuta traditional. Rezultatul este o inghetata artizanala mult mai cremoasa cu o senzatie de rece in gura mai mica decat cea realizata clasic, amplificand gustul ingredientelor.
Afacerea mea in imagini
Cine esti si in ce crezi?
Sunt Roxana Parjol: Chef – cofetar- gelatier, mama si sotie.Cred in mine si in fortele mele, apoi mai cred in zicala: ” dragostea trece prin stomac ” 🙂 asa ca trebuie alimentata cu mancare naturala si sanatoasa.
Care este super-puterea ta?
super-mamaCand ai realizat ca iti doresti propria afacere?
visam dintotdeauna sa am o afacere a mea.Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?
am simtit ca prind aripi dupa primele evenimente, cand vedeam ca lumea este incantata de inghetata mea si aveam din ce in ce mai multe evenimente.Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?
imi doream sa devin medic veterinar.Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?
dupa 6 luni de la momentul lansarii pe piata a brandului, pot sa spun ca sunt foarte multumita de rezultate, chiar peste asteptarile mele.Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?
Produsele noastre le dedicam tuturor iubitorilor de inghetata si de deserturi italiene, de toate varstele, chiar si persoanelor intolerante la lactoza sau vegane.Ce produse si servicii ofera afacerea ta?
Ice Cream Bar mobil cu Inghetata moleculara.Producem inghetata moleculara sau gelato cu azot la evenimente, pregatita de mine chiar in fata clientilor , inghetata naturala 100% , proaspata si sanatoasa si cu un efect scenografic deosebit , un adevarat Show culinar live. Efectul de ”norul de fum” datorat racirii este atractia acestui show , dupa care gustul inghetatei unice ce iti incanta simturile.
Avem peste 75 de sortimente de îngheţată, de la de la cele realizate din flori comestibile naturale, lavandă, violeta de Parma, iasomie, hibiscus, trandafir şi ciocolată albă belgiană. În plus, avem şi o colecţie de gelato şi sorbeto cu alcool, de la prosecco, Moscato D´Asti, Baileys, Aperol Spritz şi Prosecco sau Champagne DOP. Bineînţeles că nu lipsesc nici gusturile clasice, vanilie, ciocolata, stracciatella, yogurt, nocciola, fistic, cocos, caramel sărat, lămâie şi ghimbir sau gelato şi sorbeturi din fructe de sezon.
Mai avem si cutia cu inghetata de 1 kg pentru delivery.
Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?
cand gusta din inghetata mea, le vad fetele clientilor ce radiaza de fericire, multora le aminteste de``gustul copilariei ``Ce nevoi realizeaza produsul/serviciul tau?
Satisfacem orice cerere, in functie de gusturile si nevoile clientilor.Pentru persoane intolerante la lactoza sau vegane se pot personaliza gusturile, pentru ca inghetata noastra contine ingrediente 100 % naturale , fara coloranti artificiali si fara conservanti si se poate face cu orice indulcitor: zahar tos, zahar brun Bio ,zahar de cocos, miere , fructoza , stevie , sirop de artar , sirop de agave... sau orice tip e lapte: de vaca, capra, soia, migdale, orez..
Cui se adreseaza afacerea ta?
Afacerea mea se adreseaza evenimentelor speciale din viata noastra: nunti, botezuri, majorate dar si petrecerilor corporate sau petreceri pentru copii.Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?
Calitate si seriozitate.Care este criteriul pe care iti alegi furnizorii? Sprijini in vreun fel producatorii locali?
Doresc sa colaborez cu furnizori seriosi, care ofera produse de cea mai buna calitate si pe care sa ma pot baza. Incerc sa-i sprijin micii intreprinzatori cumparand cat mai multe produse de la producatorii locali : fructe, fructe de padure, miere de albine sau lavandaCum se impaca statutul de antreprenoare cu cel de sotie si proaspata mamica?
sunt sprijita de familia mea, de sotul meu si de fetita mea Alyssia, in varsta de 3ani si jumatate, care este si fanul nr 1 al inghetatei 🙂Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?
Mi-au fost de mare folos cunostintele dobandite in Italia de la cei mai buni Chefi bucatari, cofetari, gelatieri italieni din cadrul scolii ”Alma Scuola Internazionale della Cucina Italiana” din Parma si din cadrul cursurilor faculte in Elvetia. Au fost o piatra de temelie in afacerea mea.Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?
optimista, visatoare si curajoasaDaca afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?
” L`Albero dei Sogni” sau ”Padurea de vis” a fost inspiratia mea din cadrul show-ului culinar Chefi la Cutite, un desert in care elementul principal a fost un copac de ciocolata, ciupercute din bezea,pamant crocant crumble, tufisuri verzi din pandispan si multe floricele colorate. Acea farfurie m-a ajutat sa imi indeplinesc visul de a intra intr-una din echipele chefilor.Asa incepe povestea mea pe meleagul deserturilor....