Sunt antrenor personal acreditat de catre The International Sports Sciences Association in intreaga lume. Cursurile facute m-au ajutat sa obtin informatii in domeniul anatomiei, psihologiei, nutritiei, metodologiilor de antrenament personal, antrenamentelor de hipertrofie, scadere in greutate, stretching, cardio etc. De asemenea am cunostinte in domeniul TRX si antrenamentului functional si in recuperare prin eliberare miofasciala (Trigger Point).
Lucrez cu clientii atat in sala in antrenamente de tip 1-on-1, cat si online, prin programe de antrenament si consultanta.
Afacerea mea in imagini
Cine esti si in ce crezi?
Sunt Aida si sunt pasionata de fitness si sanatate. Sunt antrenor de 3 ani si ofer clientilor servicii de consultanta si programe de antrenament. Ceea ce ma diferentiaza de ceilalti este viziunea mea prin care vreau sa educ oamenii legat de importanta miscarii, si cat de mult ii ajuta in viata de zi cu zi, in toate domeniile. Fac acest lucru oferindu-le informatii pe care sa le poata folosi toata viata. Asta i-a facut pe oamenii cu care am lucrat sa ma considere nu doar un antrenor, ci si un mentor.
Care este super-puterea ta?
Cred ca abilitatea care m-a ajutat cel mai mult in ceea ce fac este ascultarea atenta. Acest lucru ma ajuta sa fiu implicata in ceea ce fac.
Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?
In cazul meu a fost vorba de o persoana. O persoana care a aparut in viata mea, care m-a incurajat sa imi urmez visele, mi-a aratat ca pot face mai mult, a avut rabdare cu mine si m-a sustinut. Pentru acest lucru ii sunt si ii voi fi mereu recunoscatoare.
Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?
Cand eram micuta, visam la tot felul de lucruri. Dorintele mele s-au schimbat mereu, in functie de experientele pe care le-am avut. Am visat sa fiu cantareata, apoi prezentatoare TV, apoi patinatoare, apoi scriitoare, doctor, cercetator. Dar oricat mi s-au schimbat dorintele si aspiratiile, un lucru a ramas constant. Mereu am fost atrasa de a descoperi care sunt cele mai sanatoase alimente, cum functioneaza, ce beneficii au, cum poti sa fii cat mai sanatos, cum functioneaza corpul nostru. Insa niciodata nu m-am gandit ca o sa fiu antrenor de fitness.
In schimb, dupa ce am crescut mai mare, la varsta la care incepi sa procesezi si sa constientizezi mai mult, mi-am dorit sa fiu femeie de afaceri. Doar ca nu stiam exact in ce domeniu vreau sa fiu.
Acum le combin pe ambele 🙂
Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?
Produsele si serviciile mele se adreseaza celor care vor sa isi imbunatateasca stilul de viata, sa fie sanatosi si energici, celor care vor o conditie fizica buna, sa se simta bine, sa fie in cea mai buna forma a lor.
Ce produse si servicii ofera afacerea ta?
Afacerea mea ofera programe de antrenament personalizate, direct (1 on 1 sau grup) sau online. De asemenea ofera consultanta fitness si consultanta nutritionala.
Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?
Toti ce care lucreaza cu mine, imi transmit ca sanatatea si starea lor s-a imbunatatit semnificativ, se simt mai bine, arata mai bine, se misca mai bine si chiar au scapat de dureri de spate.
Ce valoare aduce in societate afacerea ta?
Cred ca viata noastra este alcatuita din mai multe componente si fiecare componenta influenteaza intregul. Daca nu te simti bine, simti ca nu ai energie suficienta sa faci tot ce iti doresti si sa operezi la eficienta ta maxima, o sa fii afectat in toate celelate domenii. Daca nu te simti bine in pielea ta, acest lucru cu siguranta iti va afecta si celelate domenii. Cred cu tarie ca putem deveni mai buni, putem sa invatam impreuna despre miscare, despre corpul nostru, despre calitatea mancarii si astfel sa punem bazele unei lumi mai bune.
Cui se adreseaza afacerea ta?
Afacerea mea se adreseaza oamenilor care lucreaza la birou, mamicilor, adolescentilor.
Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?
Principalele valori dupa care se ghideaza afacerea mea sunt sanatatea, onestitatea, armonia, empatia, intelegerea, responsabilitatea, comunicarea, cooperarea si entuziasmul.
Care este relatia afacerii tale cu comunitatea Antreprenoare? Ce simti ca primesti de la comunitate si ce ii oferi?
Sunt parte din grupul Antreprenoare si ma bucur mereu cand vad noi persoane care se alatura grupului, persoane si afaceri interesante. Gasesc inspiratie cand vad ca se ia initiativa si ca se fac actiuni pentru a creste valoarea in societate.
Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?
Ceea ce a contribuit la crearea si dezvoltarea business-ului a fost continua autoeducare si gasirea unui mentor care sa ma ajute in acest sens. Consider ca informatiile primite in scoala nu m-au ajutat in acest sens, in special pentru ca eu nu am facut studii in domeniu economic sau financiar. Cred ca este esential sa ai o minima educatie financiara.
Cum va spune Mos Craciun povestea voastra in aceasta iarna?
“Ho ho ho, un sac de zambete si cadouri pline de sanatate la pachet, tuturor!”
Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?
Responsabila, calma, empatica.
Daca afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?
A fost odata ca niciodata o fata care a trecut prin foarte multe experiente negative. Acestea si-au lasat amprenta asupra ei si au facut-o sa se inchida in sine, sa fie mai mereu in defensiva. Toate astea au culminat cu o depresie. Simtea ca nimic nu mai are sens. Apoi, lucrand intr-un mediu in care se facea sport, intr-o zi a inceput si ea sa faca sport. Prima data a fost greu, nu facea asta in mod constant. Dar ceva tot o atragea. Pana cand, intr-o zi, si-a dat seama ca abia asteapta sa faca sport. Atunci a inceput sa priveasca aceasta parte mult mai serios. Sa fie mult mai implicata si ma constanta. Apoi a inceput sa se simta din ce in ce mai bine. Ora aceea in care era in sala si facea exercitii, era ora in care nu se mai gandea nimic. Mintea ei se linistea. Timpul trecea si ea se simtea din ce in ce mai bine. Incepea sa devina din ce in ce mai disciplinata la acest aspect. Incet si-a dat seama ca totul incepea din nou sa aiba sens. Si intr-o zi, a realizat ca nu mai era in starea neagra in care era la inceput. Ca se simtea bine si ca putea sa faca orice. Si-a dat seama ca sportul o salvase. Atunci a decis sa treaca la urmatorul nivel. Sa invete sa faca asta de la profesionisti. Si asa a mers la scoala de fitness si a facut cursuri, ca sa invete cat mai multe despre asta. Era avida dupa informatii. Atunci a stiut ca niciodata nu va renunta la sport. Dupa o vreme, a intalnit o persoana care a fost altfel. Care i-a pus altfel de intrebari. A facut-o sa vada lucrurile din alta perspectiva. A intrebat-o: “Daca sportul a facut asta pentru tine, de ce sa nu faci si tu asta pentru alti oameni? Sa vada si sa simta si ei ce ai simtit tu. Cati oameni crezi ca ar putea sa benefizieze de asta? De ce sa nu ii ajuti sa descopere ce tu ai descoperit?” Si asa era. De ce sa nu faca asta? Si atunci a incoltit o noua idee. Sa fie antrenor, sa ii ajute pe oameni sa isi dea seama cat de important este sportul in viata lor si cat de mult poate sa ii ajute. La inceput i-a fost frica, ca nu o sa reuseasca, ca nu o sa descurce, ca o sa esueze, ca nu o sa fie un antrenor bun. Dar cu sprijinul si incurajarea persoanei care i-a pus intrebarile potrivite, a facut-o. A riscat, a renuntat la un job sigur, pentru ceva nesigur. Dar avea o viziune, avea pe cineva care sa o incurajeze si avea pasiune pentru sport. Si a reusit. Cu toate ca uneori a fost greu, uneori a vrut sa renunte, uneori au fost mari provocarile, a reusit.
Care au fost cele mai mari provocari la inceput?
Cea mai mare provocare pe care am avut-o a fost gasirea de clienti. Eram incepatoare si lumea nu avea incredere in mine. Nu stiau cine sunt si ce pot. Apoi, o alta provocare a fost management-ul timpului. M-am trezit dintr-o data cu foarte mult timp liber. Fiind toata viata angajata, mi-a fost greu sa imi organizez timpul in asa fel incat sa fiu eficienta.
De ce ai ales acest domeniu si care sunt, in doua cuvinte, avantajele si dezavantajele lui in Romania anului 2018?
Am ales acest domeniu pentru ca am avut mereu o afinitate pentru sport si nutritie. In acest moment, piata din Romania este inca la inceput, comparativ cu alte state. Pentru multa lume ideea de a face sport si de a colabora cu un antrenor personal este straina si exista retineri. Dar, cred ca oamenii incep sa constientizeze nevoia de miscare, sunt din ce in ce mai multi oameni care incep sa faca sport, deci este o piata in crestere, cu potential foarte mare, ceea ce reprezinta un avantaj.
Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?
Prima data, mi-a fost frica sa renunt la siguranta jobului astfel ca am optat pentru o tranzitie mai lina, ca sa zic asa. Asa ca nu am renuntat de tot la job, am lucrat part time, iar restul timpului il foloseam pentru business-ul meu. Au fost multe momente in care m-am intrebat daca e bine ceea ce fac. Am lucrat asa o vreme, apoi mi-am dat seama ca nu pot sa ma focusez suta la suta pe ceea ce important, asa ca dupa 3 luni mi-am dat demisia de la job si am trecut la a fi full-time antrenor.
Ai avut un plan de afaceri inainte de a deveni antreprenoare? Daca nu, prin prisma experientei pe care o ai acum, ce crezi ca era obligatoriu de luat in considerare inca dinainte de a porni efectiv afacerea?
Nu am avut un plan de afaceri inainte de a deveni antreprenoare. Inainte de a incepe un business, cred ca este esential sa faci un curs de vanzari si un curs de educatie financiara, mai ales daca nu ai studii in domeniu.
Care sunt proiectele tale de viitor?
Pentru viitor planuiesc sa creez o platforma in care oamenii sa se poata inscrie si sa primeasca informatii utile din fitness si nutritie, iar o parte sa fie dedicata pentru intrebari la care eu sa raspund (Q&A).
Cu ce se completeaza meseria ta in timpul liber?
In sport si in fitness, o parte foarte importanta este nutritia. Asa ca in timpul liber, gatesc destul de mult. Imi place foarte mult sa gatesc si sa incerc retete noi. De asemenea, o alta parte importanta cu care imi ocup timpul liber este educatia. Mereu citesc articole, carti si cursuri legate de fitness si nutritie. In acest domeniu mereu se fac descoperiri noi si imi place sa fiu la curent cu ce se intampla si cu ce apare nou, pentru a putea la randul meu sa dau cele mai bune informatii. De asemenea, merg la cursuri de cate ori am ocazia.
Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?
Am observat ca oamenii au tendinta sa puna lipsa de timp pe seama jobului de 8 h. Si multa lume isi doreste propriul business pentru a avea mai mult timp liber. Dar nu este deloc asa. Este un miraj. Ai mult mai multe responsabilitati si mai putin timp liber. Uneori poate sa fie mult mai stresant. Bineinteles, cat de mari sunt provocarile, sunt si satisfactiile. Sfatul meu pentru femeile care vor sa devina antreprenoare este ca inainte sa faca asta, sa se informeze foarte bine, atat in domeniul in care vor sa activeze, cat si business related, economic, financiar si legislativ. Si, inca un lucru foarte important, sa aiba un back-up financiar, pentru ca e posibil ca lucrurile sa nu mearga bine de la inceput. Deci, daca vrei business-ul tau ca sa ai mai mult timp liber, nu o face. Dar daca esti dispusa sa muncesti mai mult, sa te implici mai mult, stii ca poti sa oferi valoare si crezi ca oamenii au nevoie si au de castigat daca beneficieze de serviciul sau produsul tau, atunci fa-o. Satisfactiile sunt pe masura.
Crezi ca poti presara putina „magie” in cafea ca sa poti merge mai departe in fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce inseamna aceasta „magie” pentru tine?
Pentru mine “magia” se intampla in fiecare zi cand lucrez cu oamenii, cand sunt la antrenamente. Cand sunt acolo, nu ma mai gandesc la nimic altceva. Totul dispare. Sunt acolo prezenta suta la suta. Si timpul parca zboara. Iar cand oamenii imi spun cat de bine se simt, cat mult ii ajuta sportul, schimbarile pe care le vad si le simt, faptul ca la fiecare antrenament se vede progres, cand vad ca sportul devine parte din stilul lor de viata sunt fericita. Feedback-ul pe care il primesc de la ei, faptul ca am reusit le fac viata putin mai buna, este pentru mine “magia” din cafea. Website https://aidamuresan.ro/
Organizarea de ateliere unde cei mari și cei mici învață cu ingrediente locale, simple și sănătoase să facă paste artizanale. […]
Acest website foloseste cookies pentru a imbunatati experienta de navigare. Credem ca esti de acord cu asta, dar daca nu, poti opta ca browserul tau sa nu le foloseasca.AcceptCiteste
Politica de cookies
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.