IMG_20181121_224143_973

Proiectul “Usi deschise femeilor” este un proiect susținut prin comunitatea si blog-ul petocuricufamilia.ro, de către compania Gaminvest. Printre serviciile oferite se numără înființare firma, consultanta, start-up afacere si contabilitate. Compania Gaminvest are un si un sector distinct, agenție imobiliară de top in Oradea. 

 

 

Afacerea mea in imagini

IMG_20181121_143252_999
FB_IMG_1542807450770
FB_IMG_1542432950946
FB_IMG_1542658964269

Cine esti si in ce crezi?

Sunt Alexandra Giuffrida, cred în performanță, în lucrurile bine facute și în frumusețe. Văd în orice idee o oportunitate de a creste, si orice punct slab il iau ca pe o provocare de a dezvolta și a perfecționa, acesta din urmă fiind crezul meu în afaceri.

Care este super-puterea ta?

Pot sa fac multe lucruri in acelasi timp, si se intampla sa le fac si bine.
Nu ma plâng si nu obosesc, atata vreme cat fac ce imi place.

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

Cand am inteles ca am mai multe resurse inepuizabile de energie si inspiratie.

Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?

Cand persoanele pe care eu le consider sus, mi-au transmis aprecieri.

Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?

Voiam să fac de toate - sa fiu avocat, pictor, dansatoare, actrița, reporter, scriitor, președinte, profesor si ... călugăriță.

Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?

Avansarea pe care eu o consider un progres este faptul că perseverez făcând asta zilnic. Persuasiunea e cheia multor succese.

Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?

Proiectul "Usi deschise femeilor" se adresează antreprenoarelor sau celor în devenire, aflate la început de drum, femeilor lipsite de inspiratie sau informații, fără motivație sau resurse.
Serviciile generale din companie se adresează tuturor celor care urmează să se lanseze pe piata si firmelor (partea de contabilitate)

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

Femeile care beneficiază de acest proiect, se pot bucura de informații abundente, transparente și gratuite în mare parte, de multe surprize si cadouri, de vizibilitate si publicitate, dar nu in ultimul rand de pragmatism si aplicabilitate.

Ce nevoi realizeaza produsul/serviciul tau?

Proiectul vine în completarea nevoilor de susținere, inspiratie, motivație si informație de care au nevoie femeile pentru a începe o afacere.

Ce valoare aduce in societate afacerea ta?

Daca ne gandim ce valoare inestimabila aduc deja femeile în societate prin simpla lor existența, e usor de intuit ce valoare poate aduce o femeie pregătită si performanta spre a face business în societate.

Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?

Valorile care guvernează afacerea Gaminvest sunt: disciplina, onoarea și perseverența.

Care este criteriul pe care iti alegi furnizorii? Sprijini in vreun fel producatorii locali?

Atât furnizorii cat si colaboratorii trebuie sa rezoneze cu principiile noastre, sa fie cinstiți, transparenti si exigenți în prestarea serviciilor.

Care este relatia afacerii tale cu comunitatea Antreprenoare? Ce simti ca primesti de la comunitate si ce ii oferi?

De la comhnitatea de Antreorenoare cu siguranta primesc resurse de inspiratie si curaj si sunt dispusă să ofer ai sa impartasesc experienta mea, timpul si implicarea necesara.

Cum se impaca statutul de antreprenoare cu cel de sotie si proaspata mamica?

Se împacă bine atunci cand cauti sa armonizeze si sa echilibrezi în permanență balanța. Eu caut să nu neglijez nici o clipă familia, dar nici afacerea, ci mai degrabă sa le aduc împreună.

Poate putin tabu, dar ai reusit sa gasesti un echilibru intre familie si afacere? Vrem si noi sa stim cum.

Experiențe precum alapatul în timp ce rasound la mail-uri de pe telefon, savoarea meselor cu sotul în timp ce punem la cale noi planuri si strategii nu imi sunt străine, ba chiar sunt parte din viata mea si pot spune cu bucurie ca sunt împăcată cu acest statut.
Ah, sa nu mai vorbim de momentele în care fac mâncare cu bebelușii în brațe și ascult un e-book de formare profesională, sau de cele în care sunt pe Webinar cu parteneri de afaceri dar cu camera oprită ca intre timp calc cămăși 🙂

Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?

Din pacate nu am beneficiat de nici o educație antreprenoriala în școală sau facultate. Am avut ocazia sa întâlnesc oamenii potriviți si ocaziile optime pentru a ma dezvolta prin propriile interese si propria munca.

Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?

Expresivă, sinceră și implicată.

Daca afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?

O poveste despre curaj, lupta, onoare, adevar si datorie. Probabil ar fi o poveste cu tâlc, având în vedere multiplele experiențe dintre cele mai comice, dar si marcante.

Care au fost cele mai mari provocari la inceput?

Sa nu iau personal experiențele negative si sa nu ma las copleșită de greseli.

De ce ai ales acest domeniu si care sunt, in doua cuvinte, avantajele si dezavantajele lui in Romania anului 2018?

Daca vorbim de proiectul actual, destinat femeilor si antreprenoriatului, l-am ales ca a venit ca răspuns la ceea ce cautam demult: ce mă satisface cu adevarat? Sa fiu in mijlocul comunității, unde pot sa inspir si sa fiu inspirată.

Cum apreciezi nivelul pietei locale/regionale pe sectorul tau?

Optim, pentru moment.

Cum te simti ca antreprenoare in Romania?

Norocoasă. Din punct de vedere fiscal se poate mai bine dar raportat la alte tari din Europa, nu m-as plange deloc, ba dimpotriva incurajez proiectele de readucere a diasporei in Romania si incurajadea antreprenoriatului.
Ca oportunități de dezvoltare, resurse umane, depinde de domeniu. În cazul afacerii mele din Oradea, lucrurile stau destul de bine.
Website http://www.gaminvest.ro

Adresa

Str. CUZA Vodă nr. 28, Oradea