4CD8F86B-90F9-46D3-AF66-EF6B66620113

ARTelier este micul meu studio de pictura, aflat in Bucuresti. Pictez de 10 ani si acum am reusit sa fac asta un loc in care sa ma desfor in fiecare zi. Pictez obiecte decorative din diverse materiale – sticla, lemn, textil. Imi place sa imbin tehnicile de decorare si pictura , sa amestec vopsele si sa obtin noi texturi.

Afacerea mea in imagini

CF6191F0-8851-4E7B-87AE-615629D4AC0C
7E40E288-88D2-435B-AB80-AE687D1E9381
91F271BB-67D1-46F7-9641-4163CE1A4377
8FB22CA7-89D0-4694-BDE2-A628AE843ABA
1F3453D6-D35F-4687-902B-7C0EEFEAA733
3B59DD4C-E5E3-443D-903D-95E07B2795F1
3823457E-5FF3-4EC0-BA34-623310C6A33B
4A05D601-EA79-46C4-A14C-5836FCDC91AB
E02E7323-33E0-4C03-A9F3-F2E050525FFF
75BFCC31-205E-4854-9C1E-1141DDCDE8FD

Cine esti si in ce crezi?

Cred in puterea omului. Cred ca orice ne propunem , cu multa perseverneta putem realiza 🙂 Orice si oricine. Cred ca limitele se pot depasi, daca dupa ele urmeaza visul tau.

Care este super-puterea ta?

Creativitatea. Am o putere creativa dezvoltata in timp, in urma experientelor traite si a obiectelor create 🙂 Oricand am in mana un obiect alb, gol, lipsit de personalitate , imi vine ideea de a-l transforma in ceva frumos.

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

De mica imi doream sa pot lucra oricand, oriunde si sa nu am sefi. ?

Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?

Cand am ales sa urmez p facultate creativa. Am cunoscut oameni ca mine, ne-am sprijinit reciproc si am crezut impreuna ca putem sa iesim din anonimat. Apoi am inceput sa urc treapta cu treapta.

Iti amintesti ce voiai sa te faci cand erai micuta?

Arhitect 🙂 Credeam ca numai asa pot desena oricand vreau.

Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?

Foarte departe. Am reusit sa intretin atelierul, ce este un spatiu inchiariat, sa leg colaborari si parteneriate. Am reusit sa ma sustin din ceea ce era o data doar o pasiune.

Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?

Produsele mele se adreseaza mai ales persoanelor tinere, viitori miri. In mare parte produsele pictate de mine sunt pentru evenimentele importante din viata unui cuplu - nunta, botez, aniversari. Dar am dezvoltat si o gama de cadouri speciale , adaptate sarbatorilor din an - martisor, Craciun etc.

Ce produse si servicii ofera afacerea ta?

Oferta atelierului include seturi complete pentru nunti - pahare, marturii, decoruri, case de dar etc pentru nunta, pictate tematic , seturi pentru botez , pentru aniversarea de 1 an, picturi pe rochii si sisteme de purtare , cutii din lemn pictate si seturi pentru cadouri, globuri din sticla .. toate pictate manual.

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

Fiecare client este tratat ca o persoana importanta. Bucuria vine inca de la discutia despre ceea ce va primi si desigur culmineaza cu bucuria primirii cadoului, pictat in tema preferata - cu evenimentele din viata sa sau picturi ale locurilor preferate.

Ce nevoi realizeaza produsul/serviciul tau?

Nevoia de a fi special. Nevoia de a te simti rasfatat si de a te bucura de micile placeri ale vietii.

Ce valoare aduce in societate afacerea ta?

Afacerea mea face viata de zi cu zi mai frumoasa. Aduce frumosil in fiecare casa, aduce arta in toate formele sale.

Cui se adreseaza afacerea ta?

Tuturor celor ce isi doresc ata in casa.

Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?

Cea mai importanta valoarea este respectul si prietenia. Pe langa clienti - artist, suntem prieteni. Atunci cand alegi sa achizitionezi un obiect pictat de mine, primesti si p bucatica din sufletul si emotia traita de mine la realizarea sa.

Care este criteriul pe care iti alegi furnizorii? Sprijini in vreun fel producatorii locali?

Desigur. In proportie de 70% am furnizori de pe piata locala. Atat cat se poate. In schimb colaborez in proiecte cu artizanii romani.

Care este relatia afacerii tale cu comunitatea Antreprenoare? Ce simti ca primesti de la comunitate si ce ii oferi?

Colaborez cu multe alte antreprenoare din domeniul meu, cunoscute prin intermediul acestui tip de networking.

Cum se impaca statutul de antreprenoare cu cel de sotie si proaspata mamica?

Se impaca si nu prea 🙂 Sunt perioada cand timpul petrecut cu cei dragi este foarte mic , dar sunt si perioada cand recuperam. Lucrez impreuna cu partenerul meu de viata, asa ca comunicarea exista intre noi si ne impartim.

Poate putin tabu, dar ai reusit sa gasesti un echilibru intre familie si afacere? Vrem si noi sa stim cum.

Si eu as vrea sa stiu. Echilibrul nu stiu daca l-am gasit , insa am gasit o cale de a functiona.

Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?

Cred ca toate experientele au contribuit. Educatia primita in scoala m-a invatat ce au facut predecesorii mei inainte, am invatat ce vreau sa fac si ce drum sa aleg. Apoi am invatat singura ce inseamna sa fii antreprenor si care e calea de a face o afacere din pasiune. Eu nu cred ca se exclud una pe cealalta.

Cum va spune Mos Craciun povestea voastra in aceasta iarna?

Simplu. ARTelierul de pictura al spiridusului ce picteaza de zor cutii si globuri de agatat in brad. Mosul va avea grija sa le livreze.

Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?

Creativa, perseverenta si incapatanata

Care au fost cele mai mari provocari la inceput?

Neincrederea oamenilor. Cel mai greu a fost sa le arat ca pot si ce pot.

De ce ai ales acest domeniu si care sunt, in doua cuvinte, avantajele si dezavantajele lui in Romania anului 2018?

Pentru ca asta am stiut intotdeauna sa fac - sa desenez. Cumva domeniul m-a ales pe mine. Avantaje sunt ca nu simt ca muncesc. Dezavantajele sunt instabilitatea si ca micile afaceri nu sunt sprijinite prea mult de legislatie. Si lipsa oamenilor implicati.

Cum apreciezi nivelul pietei locale/regionale pe sectorul tau?

Nivelul pietei este destul de ridicat pe partea de evenimente. Inca suntem tara cu cele mai mari cheltuieli in organizarea de evenimente familiale. Insa din ce in ce onserv ca majoritatea clientilor mei sunt plecati in afara si vin doar pentru aceste evenimente in tara.

Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?

Da. Foarte greu. Nu prea stiam cum si ce trebuie sa fac ca sa functioneze. Care este fluxul si cum sa o gandesc strategic si financiar. Sunt creativa, insa a fi antreprenor inseamna si sa fii logica, sa iti dezvolti educatia financiara si economica.

Care sunt proiectele tale de suflet realizate pana acum?

Toate proiectele imi sunt dragi. Cu greu ma despart de ele. Ultimul cel mai drag, imi este un proiect de ilustratie pentru o fabrica de jucarii romaneasca. Este asa... ca mine.

Cum apreciezi sustinerea statului oferita tinerilor intreprinzatori?

Nu exista. Asta este una din marile piedici. Nu exista un sprijin real pentru cei ca noi. Taxele sunt mari, nu avem deduceri sau programe de sprijin ce sa ne ajute sa formam tineri. Nu ne putem face o startegie bazata pe ajutorul statului in a ne dezvolta.

Ce propunere de imbunatatire a legislatiei sau a cresterii sprijinului statului ai pentru stimularea dezvoltariii mediului de afaceri?

Pentru afacerile mici, cele de familie , sa exiate o varianta de impozitare redusa sau sprijin in a angaja tineri si a-i putea plati cat timp invata. Sint luni de zile de munca ca un tamar sa poata invata tehnica si sa picteze, ca sa poata prelua comenzi. Pana atunci, ii instruim pe cheltuiala noastra. Surpriza este cand aleg sa plece , pentru ca realizeaza ca este destul de greu sa muncesti in acest domeniu.

Ce sfat ai sa le dai femeilor care doresc sa-si deschida propria afacere?

Sa aiba in primul rand incredere in ele. Sa fie constiente ca este munca si sa nu se astepte la castiguri rapide.
Website https://www.artelier.design