Petra & Luca-518

Sunt Silvana Popa si sunt Wedding Planner & Designer in Italia cu sediul in Florenta, Toscana.
Misiunea mea? Aceea de a indeplini visuri!
Primul vis indeplinit a fost chiar al meu, in momentul in care am hotarat sa pun bazele acestei afaceri.

 

Photo Credit Alexandru Leteanu Photography

Afacerea mea in imagini

Petra _ Luca-13 logo
Petra & Luca-648
Prezentare
trunchiuri Orizontala
Petra & Luca-751
Petra & Luca-844
tort sub maslini
Petra & Luca-432
Petra & Luca-621

Care este super-puterea ta?

Creez MAGIE!

Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?

Cred ca am stiut asta dintotdeauna dar ideea acestei afaceri a incoltit in mintea mea in timpul facultatii de arhitectura de interior cand mi-am dat seama ca mi-ar placea sa creez scenografii, interioarele si decoruri dinamice.
Pentru mine un eveniment exact asta este: arta dinamica, cu emotii si trairi.

Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?

Ma consider foarte norocoasa pentru ca m-am nascut intr-o familie care mi-a dat mereu aripi sa fiu si sa devin orice mi-am dorit sau mi-as fi dorit.
O familie care m-a incurajat si sustinut in tot ceea ce am ales sa fac si m-a incarcat cu pozitivitate in fiecare moment de impas.

Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?

Serviciile mele sunt adresate italienilor dar si strainilor de orice nationalitate care vor sa se casatoreasca in Toscana si cauta excelenta in fiecare detaliu.
Cred ca Toscana este o destinatie de vis pentru orice fel de eveniment iar romanii ar trebui sa o includa pe lista locatiilor atunci cand se gandesc la nunta lor sau la orice eveniment unic in viata.

Ce produse si servicii ofera afacerea ta?

Serviciile oferite de mine sunt:
- event & wedding designer
- event & wedding planner
- event & wedding coordinator
Ma ocup de proiectarea si designul evenimentelor, de organizarea lor in cele mai mici detalii incluzand partea de planificare a bugetului si respectand proiectul propus, dar si de coordonarea evenimentului pe parcursul intregii zile.
Aceste servicii pot fi oferite impreuna in cadrul aceluiasi eveniment dar si, de ce nu, separat, in cazul in care clientul are nevoie doar de unul dintre aceste servicii.

Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?

Afacerea mea se "hraneste" cu iubire, bucurie si fericire!
"Love is in the air" iar asta se vede si se simte.

Care este criteriul pe care iti alegi furnizorii? Sprijini in vreun fel producatorii locali?

Da, sprijin si incurajez foarte mult producatorii si furnizorii locali, toscani, dar si romanii din diaspora.
Criteriile principale pe baza carora imi selectez furnizorii sunt cu siguranta profesionalismul si respectarea termenelor limita, dorinta de a oferi un produs/serviciu unic, atentia indreptata spre client, disponibilitatea lor si deschiderea catre nou.
Spun ca sustin si furnizorii romani din diaspora pentru ca trebuie sa recunosc ca, romanca fiind, am o afinitate pentru romanii antreprenori de aici (si de pretudindeni) care ofera servicii si produse de calitate, furnizori pe care incerc mereu sa-i motivez in colaborarile noastre.
In general ador sa fiu inconjurata si sa colaborez cu oameni pozitivi, creativi si profesionisti.

Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?

Cu siguranta AMANDOUA si cred ca nu poate functiona bine o afacere daca nu investesti in ambele tipuri de educatie.
Eu la baza sunt Arhitect dar si Economist, am absolvit Arhitectura de Interior din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii Bucuresti, continuand apoi studiile in Italia unde am facut un Master de Nivelul 2 (un mini-doctorat, Master di Secondo Livello cum se numeste in Italia) la facultatea de Arhitectura din Florenta (Università degli Studi di Firenze).
Este destul de evident ca fara aceasta educatie a priori, nivelul serviciilor oferite de mine astazi nu ar fi fost unul inalt.
In acelasi timp este adevarat ca aceasta pregatire nu a fost si nu este suficienta pentru a imi dezvolta afacerea.
Pe langa educatia primita in institutiile de invatamant, a fost si este nevoie de multa educatie si auto-educatie antreprenoriala, participare la cat mai multe cursuri, workshopuri, conferinte si alte evenimente din domeniu, dar si citit si documentat continuu incat sa fiu la curent cu toate trendurile si cu tot ce se intampla in domeniu.

Daca ai putea sa te caracterizezi in trei cuvinte, care ar fi acelea?

ORGANIZARE
DESIGN
PASIUNE

Daca afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?

Ar fi cu siguranta o poveste cu printi si printese, cu praf de stele si zane bune, cu MAGIE!

Care au fost cele mai mari provocari la inceput?

Una din provocarile cele mai mari a fost cu siguranta aceea de a fi femeie antreprenor intr-o lume a barbatilor dar si aceea de a deschide aceasta afacere "printre straini".

Cum apreciezi nivelul pietei locale/regionale pe sectorul tau?

Regiunea in care am hotarat sa-mi deschid afacerea a fost unul din punctele strategice in planul meu de business.
Florenta in special si Toscana in general reprezinta o locatie unica, are foarte multe de oferit si este renumita atat pe plan local cat si international pentru evenimentele de lux organizate aici.
Ba chiar 80% din strainii care doresc sa se casatoreasca in Italia aleg Toscana ca destinatie.

Cum ti-au influentat viziunea studiile facute in facultate si/sau dupa?

Tot ceea ce am studiat atat in facultate cat si dupa facultate m-au influentat si m-au ajutat foarte mult.
Facultatile in primul rand mi-au dat informatiile de baza, cea de arhitectura pentru partea de proiectare si design, iar cea de economie si administrarea afacerilor pentru partea de costuri si gestionarea bugetului evenimentelor dar si pentru crearea efectiva a afacerii mele.
Studiile si cursurile facute dupa facultate m-au ajutat si ma ajuta sa raman mereu informata despre domeniul meu dar si sa ma evaluez mereu incat sa-mi imi dau seama daca merg in directia corecta.

Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?

Daca a fost greu?! Da, a fost si este inca al naibii de greu! Dar, mai important de atat, este...FRUMOS!
Momente de ezitare la inceput? Nu, nu am avut absolut niciun moment de ezitare in faza de creare a afacerii, am inceput "in forta" imediat cum mi-am pus in gand sa fac acest lucru.
Momente de ezitare pe parcurs? Da, a fost un moment in care am vrut sa inchid tot. Ce am facut? Am raspuns cu sufletul si nu cu mintea la cererea unor miri zicand DA in loc de NU, amagindu-ma constient pe mine insami spunandu-mi ca acesta va fi ultimul eveniment pe care il organizez.
A fost ultimul? Sigur ca NU 🙂 Dar organizand aceasta nunta cu gandul de a inchide afacerea apoi, m-a facut sa-mi dau seama ca de fapt asta este ceea ce vreau sa fac si asta e ceea ce sunt: WEDDING PLANNER & DESIGNER.
Asta mi-a dat puterea de a ma "intoarce" in forta desi nu am fost "plecata" nici macar o clipa.

Care sunt proiectele tale de viitor?

Imi doresc ca in viitorul apropiat sa organizez nunti si evenimente in Toscana pentru voi, romanii si romancele mele dragi din Romania.

Cu ce se completeaza meseria ta in timpul liber?

Atunci cand esti antreprenor timpul liber este foarte limitat si, fara sa vrei, il folosesti oarecum tot in scopul afacerii tale.
Meseria mea clar se completeaza perfect cu calatoriile. Sunt fascinata de culturi diferite, limbi straine, sunt curioasa sa aflu detalii despre nuntile si evenimentele din destinatiile pe care le vizitez, sa intalnesc oameni ai locului, sa le cunosc istoria.
Asta ma ajuta sa gasesc mereu inspiratii noi pentru evenimentele mele si sa pun baza unor colaborari internationale.

Crezi ca poti presara putina „magie” in cafea ca sa poti merge mai departe in fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce inseamna aceasta „magie” pentru tine?

Perseverenta, mult studiu si pasiune in ceea ce faci.
Puterea de a o lua de la capat la fiecare rasarit de soare, de a persevera in ceea ce faci pana la a transforma pasiunea in obsesie. Dupa parerea mea aceasta este reteta magica.
Website http://www.silvanapopaweddingplanner.com/
Facebook https://www.facebook.com/SilvanaPopaWeddingPlannerDesigner/