Am o firma care ofera sercivii pe partea de organizare de evenimente (management de proiect, management resurse umane, voluntari etc), iar scopul este de a lua greutatea organizarii unui eveniment de pe umerii clientilor nostri.
Afacerea mea in imagini
Cine esti si in ce crezi?
O femeie de 26 de ani, venita de 8 ani in CLuj Napoca pentru a studia psihologia.Cred in abilitatile femeilor de a obtine ceea ce vor, in bunatatea oamenilor si in invatarea continua pe care o avem de realizat pe tot parcursul vietii noastre.
Care este super-puterea ta?
Sa obtin tot ceea ce imi doresc, atata timp cat muncesc pentru acel lucru.Cand ai realizat ca iti doresti propria afacere?
Am stiut ca vreau sa am propriul business imediat dupa ce am terminat facultatea, dar lucrurile s-au concretizat 2 ani jumatate mai tarziu.Cand ai simtit pentru prima oara ca prinzi aripi, ca esti incurajata, ca poti deveni ce vrei tu sa devii?
Au fost multe momente in care am simtit ca prind aripi, fiecare client care credea in mine si imi oferea oportunitatea de a lucra la evenimentele lui, imi oferea un imbold care ma ajuta sa merg mai departe si sa stiu ca sunt pe drumul cel bun.Cat de departe ai avansat in realizarea acestei motivatii?
Din fericire, clientii pe care ii am sunt oameni cu care eu rezonez si cu majoritatea am chiar relatii stranse de prietenie. In ceea ce priveste diversitatea, am colaborat in nenumarate tipuri de evenimente, de la festivaluri, concerte...pana la targuri, training-uri, conferinte nationale si internationale.Cui se adreseaza produsele si serviciile tale?
Serviciile nostre se adreseaza firmelor care deja organizeaza evenimente, care lucreaza cu o echipa, dar care am nevoie de ajutor suplimentar in organizarea evenimentului.Ce produse si servicii ofera afacerea ta?
Serviciile pe care noi le oferim sunt: management de proiect (cu tot ce tine de strategia unui eveniment, stabilirea bugetului, logistica, resurse umane etc), management de resurse umane (recrutare angajati pentru eveniment/ colaboratori, gestioare documente etc), management voluntari (recrutare, selectie, training, gestionare, documente), promovare & marketing (promovare online/ offline, strategie etc) si GDPR.Cum ii bucura pe ceilalti afacerea ta?
In primul rand, cel mai important lucru este sa usuram munca clientului nostru, iar acest lucru il realizam prin faptul ca ne ducem la indepilinire toate task-urile pe care ni le-am asumat, sustinem evenimentul si ni-l asumam ca si cum ar fi al nostru, pentru ca acesta sa se poata bucura si ocupa de celelalte aspecte ale evenimentului.Dupa ce valori se ghideaza afacerea ta?
Pasiune – ne place ceea ce facem si ne implicam in evenimente atat profesional cat si personal, pentru a ne asigura ca acestea se ridica la nivelul asteptarilor clientului nostru.Corectitudine – scopul nostru este de a construi relatii de colaborare pe termen lung, motiv pentru care ne vom asigura intotdeauna ca termenii colaborarii sunt benefici pentru ambele parti.
Profesionalism – stim ca nu este suficient sa fii pasionat si corect pentru a realiza un eveniment, dar noi dispunem si de cunostintele si experienta necesara pentru a face ca lucrurile sa se intample.
Adaptabilitate – niciun eveniment nu poate fi asemanat cu un alt eveniment, motiv pentru care suntem mereu atenti la detalii si pregatiti sa ne pliem pe nevoile clientilor nostri, sa prevenim si sa rezolvam orice situatie neprevazuta care poate aparea.
Poate putin tabu, dar ai reusit sa gasesti un echilibru intre familie si afacere? Vrem si noi sa stim cum.
Pana acum cateva luni, imi era foarte greu ma bucur de ceea ce am, pentru ca munca reprezenta totul pentru mine. Dupa cateva probleme de sanatate, mi-am dat seama ca este important sa existe un echilibru, astfel incat acum, in timpul liber pe care il am, am inceput sa calatoresc, sa ma bucur de viata si sa am mai multa grija de mine.Ce consideri ca a contribuit mai mult la crearea si dezvoltarea propriului business: educatia pe care ai primit-o in cadrul institutiilor de invatamant sau autoeducatia antreprenoriala, la care ai contribuit tu, prin propria formare? De ce?
Consider ca tot ceea ce am facut pana astazi, au dus la crearea si dezvoltarea propriului business si nu cred ca se poate face o departajare intre educatia formala si informala atat de clar.. Atat educatia primita in cadrul institutiilor de invatamant este importanta, pentru ca ea ne ofera un ghidaj, cat si implicarea in alte proiecte din afara scolii. Nu cred ca poti avea un business reusit daca nu le ai pe amandoua.Care au fost cele mai mari provocari la inceput?
Cele mai mari provocari au fost legate de partea financiara, deoarece am deschis business-ul fara sa am o rezerva de bani, fara sa stiu cu certitudine ce proiecte voi avea, pentru ca imi asumasem niste cheltuieli prea mari pentru ceea ce puteam eu realiza la momentul respectiv.De asemenea, era dificil sa imi dau seama daca drumul pe care l-am ales este unul corect, daca este un business pe care voi reusi sa il pun pe picioare, daca toata lumea trece prin ceea ce trec eu ca si tanar antreprenor sau daca este totul numai in capul meu.
Ceea ce stiam cu certitudine, era ca pentru mine nu exista alta optiune decat aceea de a reusi, motiv pentru care am facut tot ceea ce am putut sa tin afacerea pe picioare (ba chiar am facut si UBER pentru o luna de zile, ca sa ma asigur ca imi pot plati chiriile si cheltuilile la sfarsitul lunii respective).
Ai avut un plan de afaceri inainte de a deveni antreprenoare? Daca nu, prin prisma experientei pe care o ai acum, ce crezi ca era obligatoriu de luat in considerare inca dinainte de a porni efectiv afacerea?
Atunci cand am inceput, credeam ca am un plan insa adevarul este ca nu stiam nimic despre ce presupune un business. Desi a fost enorm de greu, nu regret ca am trecut prin experienta asta, deoarece probabil ca nu as fi fost la fel de ambitioasa daca lucrurile ar fi stat altfel,.Cu toate acestea, consider ca in momentul in care incepi un business, este important sa ceri parerea mai multor oameni care si-au deshis afaceri asemanatoare si nu numai, pentru a intelege cam ce presupune acest lucru De asemenea, este important sa ai un capital care sa te ajute sa supravietuiesti cel putin in primele 6 luni (chiar daca nu vei incasa nimic in acea perioada) si sa iti reduci cat mai mult din cheltuieli, pentru a nu pune o presiune prea mare pe tine.